Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U splitskom naselju Mejaši ovih dana građani su fotografirali lisicu u strogoj blizini velikog trgovačkog centra. Moguće je da su se lisice u potrazi za hranom počele doista spuštati u grad. Trebalo bi uzeti u obzir i mogućnost da je životinja zaražena bjesnoćom. A osim s lisicama, rubni dijelovi Splita imaju i problem izgradnje bez ikakva plana i reda.


Šoping groznica ovih dana drži sve, pa je izgleda i jedna lisica odlučila vidjeti što je na sniženju i u trendu. Fotografija životinje prepoznatljiva kitnjasta repa snimljena je u večernjim satima pored splitskog trgovačkog centra na Mejašima.

Vezani članci Splitska riva SDP objavio kandidata za gradonačelnika Splita, on odmah poručio: ''Vrijeme je da ponovno krene, raste i cvita'' Ashley Ward Mladić iz Engleske ostvario svoj san i došao živjeti na našu obalu: Otkrio nam što mu savjetuju za lakše učenje jezika, a jednu romantičnu večeru u Splitu nikada neće zaboraviti

Građanin koji ju je fotografirao kaže kako su je vidjeli i drugi stanari susjednih zgrada.

Životinja je navodno lijepe dlake i pitomog ponašanja. No, stručnjaci ipak upućuju na oprez.

"Može ugristi nekog. Ne samo čovjeka nego i drugog psa ili mačku i tako širiti bjesnoću", kazao je Tino Milat, kustos u Prirodoslovnom muzeju u Splitu. 

Naravno, moguće je i da je lisici zamirisala hrana. Riječ je o rubnim djelovima grada, a šumovite padine nisu daleko.

"Blizu je i Karepovac, odlagalište otpada. Možda tu traži hranu", dodao je Milat.

U obilasku naselja, u koje svraća i lisica, vidljivo je kako se širi "najlipši grad na svitu". Tu plastenik, pa nova stambena zgrada, nedovršena kuća, ostaci kamenog krova pokriveni limom... Između ni parkirališta ni igrališta. Totalni nered u prostoru. Nema planske gradnje, nema ništa. Kako tko kupi parcelu, tako ugura maksimalan broj katova i kvadrata za prodaju.

Ako pak lija opet krene u šetnju, susjedi i ustrašeni shoppingoholičari mogu kontaktirati Veterinarsku stanicu u Splitu.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr