Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ultra festival

Astronomske cijene soba za partijanere u Splitu. Evo koliko im naplaćuju!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Split će u srpnju opet ugostiti festival elektroničke glazbe Ultra Europe, na kojem se očekuje više desetaka tisuća gostiju. Mnogi iznajmljivači su se pomamili, pa su za termine od 11. do 13. toliko digli cijene da ih je i gradonačelnik morao zamoliti da smanje apetite.

Festival Ultra Europe privukao je desetke tisuća mladih iz cijeloga svijeta prošlo ljeto u Split. Tražio se krevet više u Splitu i cijeloj okolici, a bilo je i neugodnih situacija s iznajmljivanjem soba.

Pročitajte i ovo Ilustracija izazvali bijesne reakcije "Što je s ljudima? To je tako opasno": Deseci posjetitelja festivala uperili lasere u putnički avion U Makarskoj zaustavljena visoka gradnja - 1 Dizalice odlaze Dalmatinski betonski raj zabranjuje visoku gradnju: "Potražnja za stanovima je zaista velika"

'Turisti koji su došli ovdje kao i neki koji su već ranije bukirali po normalnim cijenama u navodnike našli su se iznenađeni storniranjem njihove rezervacije jer je došlo do nekih situacija da su se njihovi kapaciteti koje su oni bukirali prodali, prodali po daleko većim cijenama', kaže Vedran Matošić iz turističke zajednice Split.

Iznajmljivači smatraju da je najveći problem bio u 'overbookingu'. Poučeni prošlogodišnjim iskustvom neki su iznajmljivači već sada drastično podignuli cijene. Neki cijene sobu na nekoliko tisuća kuna. U Klubu iznajmljivača tvrde, tek je dio onih koji su se polakomili za zaradom.

Ultra Europe ponovno obara rekorde - karte rasprodane za sat vremena!

'Jedan dio iznajmljivača je stavio velike cijene kako bi zapravo se zaštitio od nekakvih rezervacija na taj način gdje će pokušati sami prodati smještaj na tri dana kako bi zaradili nekakav veći novac, ne bi dali novac agenciji, agencijama agencijsku proviziju', kaže Josip Sedlar iz Kluba iznajmljivača Split.

Više od 30 posto smještaja tamo je već sada, pola godine prije, rezervirano. Mnogi od tih iznajmljivača nisu se ni sjetili da na taj datum mogu naplatiti više. Za ovogodišnju Ultru i Splitsko Sveučilište će pokušati osloboditi dio studentskih domova kako bi se pružio dodatan smještaj.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene