Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novih 615 kreveta

Split dobio novi studentski dom, cijena smještaja oko 100 eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Split je dobio prijeko potrebni novi studentski dom. Sobe imaju visoki standard, a cijena će stoga iznositi oko 100 eura mjesečno. Ipak, ni novi kapaciteti nisu dovoljni s obzirom na broj studenata.

U Splitu je otvoren novi studentski dom koji je tom gradu bio prijeko potreban. Gradio se četiri godine, a ima ukupno 17.000 četvornih metara te 615 kreveta u većinom dvokrevetnim sobama.

Pročitajte i ovo Motociklist naletio na pješaka Vozači, oprez! Prometna nesreća u Splitu: Ima ozlijeđenih, dio ceste zatvoren za sav promet Policija U policiji je Strašne scene u Splitu: Šakama izudarao dvije žene na terasi kafića, hvatali ga prolaznici

Nove studentske sobe imaju visok standard, ali će biti i skuplje od starih. Trebat će se izdvojiti oko 100 eura za smještaj.

>> Varaždin dobio Medijsko sveučilište

No, splitskom Sveučilištu bit će potrebno još ulaganja, jer je ovom domu potrebna menza, a unatoč ovom povećanju kapaciteta, smještaja još nedostaje.

'Mi smo imali samo negdje oko 500 ležajeva i na 22-23 tisuće studenata koliko ima splitsko sveučilište to je uistinu bilo nedovoljno čak i sada kada smo evo dovršili ovaj dom kapaciteta 600 postelja i nakon toga će mnogi naši studenti koji će tražiti dom ostati bez', rekao je rektor Sveučilišta u Splitu Ivan Pavić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene