Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Splitska policija potvrdila je kako joj je jutros dojavljeno da je trg Peristil u staroj gradskoj jezgri ujutro osvanuo prekriven crnim najlonom, ali je uklonjen prije dolaska policije.


'Odmah po dojavi policijski su djelatnici izašli na lice mjesta, ali po dolasku na Peristil nisu zatekli taj trg prekriven crnim najlonom koji je očigledno uklonjen prije dolaska policije', izjavila je Ana Čepić iz odjela za odnose s javnošću PU splitsko-dalmatinske.

Vezani članci Nasilje nad ženama i dalje ogroman problem - 5 Htjela prekinuti vezu s 40-godišnjakom, a on ju potom udarao šakama, čupao za kosu, bacio na tlo i prijetio Prometna nesreća kod Splita Teška prometna nesreća kod Splita: Pet vozila sudarilo se u tunelu, dvije osobe prebačene u bolnicu

Prvog dana članstva Hrvatske u Europskoj uniji rano jutros skupina Splićana je, prema navodima lokalnih medija, organizirala performans na Peristilu prekrivši ga crnim najlonom, izrazivši time svoje neslaganje s ocjenama političara da je ulazak u EU najbolje što se Hrvatskoj dogodilo od osamostaljenja.

'Performanseri' su poručili kako crna boja 'reprezentira dubinu bezdana i srljanje hrvatske političke scene u bezglavu rasprodaju naše domovine, njene baštine i suvereniteta'. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook