Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Split: Za tende na Rivi 260,000 kuna godišnje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
S ljetnim dnevnim vrućinama splitska Riva je opet tema. Sporne tende ne bacaju dovoljno hlada, ne štite dobro od sunca, pa su štekati prazni. Stoga Poglavarstvo Splita ulazi u nove troškove za Rivu.

Famozne tende na masivnim željeznim držačima jedva pokrivaju stolove. Od četiri reda, dva su na žestokoj žegi. 

Pročitajte i ovo Sunčan dan u Splitu Vozač pobjegao Romobilom oboreno dijete na Rivi: Traže se očevici prometne nesreće Obnova zadarske rive - 2 MILENIJSKI PROJEKT Obnavljaju simbol grada, ali što dalje? "Plaća nam EU, valjda ćemo to iskoristiti"

Kakva god vremenska prognoza bila, s platnima za zaštitu od sunca stalno problemi. Sustav je koštao navodno 160 tisuća kuna po stupu, no elektronsko odmotavanje stalno se kvari. 

Istu tvrtku Helios grad je sada za 260 tisuća kuna godišnje angažirao da servisira tende, otvara ih ujutro i zatvara navečer, a vlasnike kafića okrivio da su ih pokvarili lošim upravljanjem. 

Nakon pobune Splićana i 12 tisuća potpisa protiv držača tendi, Poglavarstvo je osnovalo stručnu Radnu grupu. Ona je isto zaključila da su stupovi neprimjereni Palači. No, od tog zaključka, Radnu grupu više nitko nije pitao za mišljenje. 

U vrijeme ručka na Rivi su se nekada tiskale grupe turista. No, bez dobrog hlada nema ni apetita. Ipak, kada su neki ugostitelji odbacili ove mizerne sjedalice koje je nametnulo arhitektonsko rješenje i kupili nove, udobnije, dio gostiju ipak radije sjeda.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene