Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izvrsni rezultati predsezone

Split će turistima ponuditi nešto što nikada dosad nisu mogli vidjeti!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvi put nakon dugogodišnje obnove kamera Nove TV bila je na splitskim bedemima

Sunce, more, kultura i zabava - sve to nudi naša Dalmacija koja bilježi izvrsne rezultate u predsezoni.

A Split će svojim turistima ove godine ponuditi nešto što nikada dosad nisu mogli vidjeti. Po prvi puta nakon dugogodišnje obnove, gledatelji Dnevnika Nove TV dobili su jedinstvenu priliku vidjeti kako stara splitska jezgra izgleda sa bedema Dioklecijanove palače.

Pročitajte i ovo Motociklist naletio na pješaka Vozači, oprez! Prometna nesreća u Splitu: Ima ozlijeđenih, dio ceste zatvoren za sav promet Uvođenje reda u Splitu - 4 Otvorena sezona uriniranja Pokušavaju uvesti red među razuzdane turiste: Svima koji ne poštuju pravila prijete velike kazne

S jedne strane puca prekrasan pogled na zvonik Svetoga Duje i na najstariju katedralu na svijetu. Tu su i brojni crveni krovovi na starim dalmatinskim kućama. S druge strane može se vidjeti i kip Grgura Ninskoga i sve to sa više od osam metara visine.

Dobra vijest - Sada lakše do bazena!

Ova šetnica koja se uskoro otvara za turiste, datira iz 15. stoljeća jer je nadograđena na Dioklecijanovu palaču. No, dok se to ne otvori, turisti imaju dosta toga za vidjeti i doživjeti u gradu koji je ovih dana od pravom opsadom turista.

Prvi put nakon dugogodišnje obnove naša kamera na splitskim bedemima

'Posljednji metri se statički utvrđuju. Očekujemo kroz sljedećih 15 do mjesec dana, ali svakako ove sezone da će prve grupe se popeti na ovaj bedem', rekao nam je Goran Kovačević, zamjenik splitskog gradonačelnika.

Sa šetnice Dioklecijanove palače duge 180 metara pogled na Grgura Ninskog i katedralu bit će drugačiji. A split ovih dana vrvi turistima.

U posljednja dva tjedna sve je više turista i na Martininom štandu.

Novi projekt zbog kojeg će nas turisti voljeti još više

'Zadovoljni smo, ono do kraja osmog miseca očekujemo da će biti ful ful svaki dan, kaže prodavačica izleta Martina Vujević.

'Sada će bit najviše iz Australije i Azije. Traže najviše plažu i zabavu, mislim da Split pruža sve i kulturu i zabavu i plažu i jako ugodno vrijeme', rekao nam je Ante Kotarac, vlasnik hostela koji je već sada gotovo pun.

Upravo zbog toga padaju turistički rekordi

Sezona kupanja već počela

'Na radost svih turističkih djelatnika, krenula je izvanredno, bilježimo u prvih pet mjeseci porast od čak 26 posto u dolascima i noćenjima što nas jako veseli jer takva će nam biti onda vjerojatno čitava sezona', kaže Alijana Vukšić iz TZ Split.

A sezona kupanja već je počela. Plaže su krcate. A uz sunce i more tu su i brojni festivali. Za tjedan dana Trogir će postati srednjovjekovno bojište. Sve to mamac je za brojne turiste.

Naravno, vrijeme igra važnu ulogu u turizmu a vidjeli smo ono bi idućih dana moglo pridonijeti još boljem početku sezone. Samo prošle godine split je posjetilo više od 325 tisuća gostiju. Najave iz Splitske turističke zajednice ove godine pokazuju pojačan dolazak gostiju s Dalekog istoka ali i Brazila. To bi moglo značiti naravno i bolju zaradu no o tome bi trebali znati više po završetku sezone.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene