Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Građani Splita i okolnih gradova nakon pet dana više ne trebaju prije konzumacije prokuhavati vodu, već to trebaju činiti samo stanovnici Trogira, Segeta i Okruga, doznaje se u srijedu iz splitske tvrtke Vodovod i kanalizacija.


Iz tog su splitskog gradskog poduzeća obavijestili potrošače da se za sve gradove, osim Trogira, Segeta i Okruga, ukida mjera prokuhavanja vode koja je prethodna četiri dana bila na snazi zbog zamućenosti vode.

Vezani članci Provjera COVID potvrda U Splitu 10 optužnica zbog krivotvorenja testova na koronu, među njima i stranci Gorio stan u Požeškoj ulici u Splitu - 2 Splitski vatrogasci na sto muka: "Zbog parkiranih vozila i protuprovalnih vrata u stan na 9. katu morali smo ulaziti preko susjednog balkona"

Navode kako su izmjerene vrijednosti za mutnoću i u srijedu na širem splitskom području nešto iznad maksimalno dopuštene koncentracije (MDK) te pokazuju trend opadanja iz sata u sat.

"S obzirom na to da su svi ostali do sada izmjereni kemijski i mikrobiološki pokazatelji bili uredni, ukidaju se mjere preporuke prokuhavanja vode za piće na širem splitskom području. Za područje Trogira, Okruga i Segeta i dalje ostaje preporuka prokuhavanja vode za piće, osobito za malu djecu i osobe s oslabljenim imunitetom", kažu u VIK-u. (Hina)