Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Građani Splita i okolnih gradova nakon pet dana više ne trebaju prije konzumacije prokuhavati vodu, već to trebaju činiti samo stanovnici Trogira, Segeta i Okruga, doznaje se u srijedu iz splitske tvrtke Vodovod i kanalizacija.


Iz tog su splitskog gradskog poduzeća obavijestili potrošače da se za sve gradove, osim Trogira, Segeta i Okruga, ukida mjera prokuhavanja vode koja je prethodna četiri dana bila na snazi zbog zamućenosti vode.

Vezani članci Policija, ilustracija Drama u Splitu: U zrak iz vatrenog oružja ispalio više metaka, a zatim pobjegao na motociklu Vikend gužve u splitskoj trajektnoj luci Splitske luke za vikend očekuju više od 100.000 putnika

Navode kako su izmjerene vrijednosti za mutnoću i u srijedu na širem splitskom području nešto iznad maksimalno dopuštene koncentracije (MDK) te pokazuju trend opadanja iz sata u sat.

"S obzirom na to da su svi ostali do sada izmjereni kemijski i mikrobiološki pokazatelji bili uredni, ukidaju se mjere preporuke prokuhavanja vode za piće na širem splitskom području. Za područje Trogira, Okruga i Segeta i dalje ostaje preporuka prokuhavanja vode za piće, osobito za malu djecu i osobe s oslabljenim imunitetom", kažu u VIK-u. (Hina)