Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prepuna riva i inspirirani čelnik

Splićani slave zaštitnika sv. Duju, a gradonačelnik Opara poruke šalje u stihovima TBF-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Split danas slavi zaštitnika svetoga Duju. Središte grada i Riva prepuni su građana i gostiju. U 10 sati je iz katedrale krenula procesija, a na Rivi je služena misa. Na splitskoj ribarnici podijeljeno je oko 5.000 porcija kuhanog graška s janjetinom. Tradicionalno bilo je i naguravanja tijekom podjele.

Fešta u gradu pod Marjanom traje cijeli dan. Poprilična gužva je danas diljem grada. Tisuće Splićana i njihovih gostiju od jutra su ovdje kako bi proslavili blagdan svetoga Duje.

Pročitajte i ovo Očekuje se nevrijeme U prekidu katamaranske linije Za cijelu zemlju upaljen je meteoalarm, stiglo i upozorenje: "Budite spremni zaštititi sebe i svoju imovinu" Nalazište Pred sezonu Antičko otkriće u Stobreču: Pred arheološkim iskapanjima izranja 3000 godina stara povijest

Puno je događanja ne samo danas nego svih ovih dana u Splitu - od koncerata, izložbi do sportskih natjecanja.

Fešta danas nije prošla ni bez predstavnika države. Tu je bio i potpredsjednik Vlade Damir Krstičević. On je podsjetio na nedavno održanu sjednicu Vlade i sve ono što je na njoj dogovoreno. Poručio je kako svi trebaju raditi na tome da se zacrtani projekti i ostvare.

Misu na rivi predvodio je šibenski biskup monsinjor Tomislav Rogić. Među gostima je bila i predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović

''Nadam se i želim puno prosperiteta ovom gradu. Vjerujem da će nakon sjednice Vlade Republike Hrvatske koja je ovih dana održana u Splitu, da će se ubrzati svi razvojni projekti i sve ono što muči Splićane'', rekla je Predsjednica.

''Sačuvati čovjeka - sliku Božju, po Božjoj zamisli, usprkos onoj koja se nameće kao nova u nekoj apsolutnoj slobodi novog određivanja što je dobro, a što zlo'', rekao je biskup Rogić

''Danas je najsvečaniji dan, dan kada se Splićani vesele. Ne dopuštam nikome sa strane da nam pokvari sudamiju, ništa mi neće ovi dan pokvarit'', kazao je Andro Krstulović Opara, gradonačelnik Splita.

Najzanimljiviji će kasnije večeras biti vatromet i koncert nekoliko glazbenika. Današnji dan ima i jedno humanitarno događanje. Plivačica Dina Levačić pliva od Solina do Splita i prijeći će dionicu od 14 kilometara. Cijelo događanje posvećeno je Centru za rehabilitaciju djece i odraslih Mir.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene