Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sretan završetak

Speleolog spašen nakon dramatične i jedne od najkompleksnijih akcija GSS-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Spašavanje speleologa koji je ostao zarobljen u velebitskoj jami Kita Gaćešina na Crnopcu pokraj Gračaca završena je noćas oko 2:30 sati.

Speleologa je, podsjetimo, u snu na dnu jame uhvatila zadesila inzulinska koma, jer je inače dijabetičar. Akcija izvlačenja trajala je ukupno dva i pol sata, a napravljena je pritom i polusatna pauza, kako bi se unesrećenom speleologu dala nova doza inzulina, rekao je za Dnevnik.hr Dinko Novosel, tajnik komisije za speleospašavanje.

Pročitajte i ovo Domagoj Mikić i Walter Zakrajšek - 3 Blizu granice s Hrvatskom Završena akcija spašavanja: Otkriveno stanje speleologa, a spasilačka služba razmišljala je i o miniranju Slika nije dostupna Na dubini od 140 metara DRAMATIČNA AKCIJA SPAŠAVANJA NA VELEBITU HGSS-ovci spasili mladog speleologa

Novosel je dodao kako je u tijeku akcije izvlačenja opreme za spašavanje iz jame te da je posljednji spasilac izašao iz jame duboke 362 metra oko 5:30 sati rano jutros. Isto tako napomenuo je kako je unesrećeni speleolog izvučen na površinu u stabilno stanju koje nije opasno po život te da je nakon što je prebačen u zadarsku bolnicu, ubrzo pušten i da je već na putu za Samobor prema kući.

Podsjetimo, radilo se o vrlo kompliciranom jamskom sustavu, jer naime jama je puna račvanja u nekoliko smjerova, pa mobilizirani su najbolji pripadnici HGSS-a i speleologa. Tim je izvedena i jedna od najkompliciranijih akcija spašavanja GSS-a dosad.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene