Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Fotografije na pleksiglasu

Spektakularno: Podvodna izložba u krčkom akvatoriju turistička atrakcija!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U jedno od najljepših mora teško je i ne zaroniti. Podmorje Jadrana krije mnoge tajne, bogatu floru i faunu. Prava izložba čuda prirode. No, pod morem smo zabilježili i drugačiju vrstu izložbe.

U carstvu morskih dubina, u svijetu riba i školjaka malo tko je očekivao pravu umjetnost. No, ronioci u krčkom akvatoriju imaju mogućnost dvostrukog užitka.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Aplikacija za morske vrste SVI MOŽEMO POMOĆI Uključite se u otkrivanje morskog okoliša i bioraznolikosti Slika nije dostupna Naše more SPEKTAKULARNA STRANA JADRANA Ispod površine se kriju bogatstva koja je teško i zamisliti

>> Naše je more drugo po čistoći! Pogodite čije je onda prvo

'Krasne fotografije na krasnoj olupini na 20 metara dubine. Lijep uron, krasne fotografije. Isplati se pogledati', kazao je ronilac Sunčan Stilinović iz Samobora.

U strašnom nevremenu prije 34 godine grčki je brod potonuo uz samo krčku obalu. Izložba je otvorena na dobro očuvanoj olupini.

'Posvećena je kapetanu broda Velstastis koji se hrabro vezao za timun i po starom kapetanskom običaju potonuo zajedno s olupinom', kazao je autor izložbe Marjan Radović.

20 metara pod morem gledati fotografije neopisiv je doživljaj. Tiskane su na pleksiglasu ekološkim bojama. Domaći ronioci pomogli su autoru u postavljanju slika na olupinu.

'To je stvarno jedan spoj sporta, rekreacije, uživanja i umjetnosti. Zaista nešto prelijepo', kazao je ronilac Robert Jelenović.

Izložba će biti otvorena 20-ak desetak dana.'Koliko interesa ima iz Hrvatske tako ima i iz susjednih zemalja. Imali smo poziva iz Austrije, Mađarske, Češke...', kazala je Jasna Dunato iz ronilačkog kluba 'Neptun'.

Svi oni žele vidjeti jedinstvenu svjetsku izložbu podvodnih fotografija na olupini nazvanu 'U čast hrabrima u sjećanje na poginule grčke pomorce'.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene