Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Spašeni članovi posade s broda koji je potonuo kod Sestrunja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Brod za prijevoz rashlađenog tereta potonuo je kod otoka Sestrunja, u zadarskom arhipelagu, spašeno je svih deset članova posade i nitko nije ozlijeđen, izvijestilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

U brodskim spremnicima ostalo je 37 tona nafte, maziva i ulja te će zbog ograničenja daljnjeg širenja onečišćenja večeras biti postavljene brane. Na mjestu nesreće je i eko brod, a ujutro će ronioci zatvoriti odušnike tankova.

Pročitajte i ovo Autobusi "Za tri kilometra - pet eura" "Roditeljima je to previše, neki djecu ne šalju na školske izlete": Doznali smo zbog čega su skočile i cijene prijevoza učenika Teretni brod za prijevoz pšenice, ilustracija Podaci WTO-a Zbog krize naglo pale isporuke pšenice. Ipak brige nema: "Svjetska trgovina pokazala je otpornost"

U priopćenju se navodi da je Nacionalna središnjica za traganje i spašavanje na moru, sa sjedištem u Rijeci, primila u 19,05 sati putem obalne radio postaje Split Radio poziv u pomoć upućen s broda 'Ledenik' koji se nalazio kod otoka Sestrunja.

Riječ je o brodu za prijevoz rashlađenog tereta, dugog 70 metara, luke upisa Zadar, u vlasništvu tvrtke Jadran tuna d.o.o. iz Turnja na kojem se nalazilo 10 članova posade.

Poziv u pomoć upućen je zbog naglog i velikog nagnuća broda iz zasad još uvijek nepoznatih razloga te su na mjesto nesreće upućene brodice Lučke kapetanije Zadar i pomorske policije, dok su se spašavanju odazvali i brodovi u blizini, pa i trajekt 'Bartol Kašić'.

U 19,24 sati posada je napustila brod plivajući prema obali, te su ih spasile posade dviju brodica Lučke kapetanije i policije, dok se brod u 20,15 sati prevrnuo i potonuo na dubinu od oko 12 metara.

Zbog mogućnosti onečišćenja mora u 20,30 sati u Lučkoj kapetaniji Zadar sastao se županijski Stožer operativnog centra za provedbu plana intervencija kod iznenadnog onečišćenja mora.

Naime, 37 tona nafte, maziva i ulja ostalo je u brodskim spremnicima te će zbog ograničenja daljnjeg širenja onečišćenja večeras biti postavljene brane. Na mjestu nesreće nalazi se i eko brod, a ujutro će ronioci zatvoriti odušnike tankova. 

U 22 sata svi članovi posade su dovezeni u Zadar te nitko nije ozlijeđen, navodi se u priopćenju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene