Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Spalionica Herbos: 'Sami smo obustavili spaljivanje otpada'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Uprave tvrtke "Herbos" Mijo Ivanković izjavio je da je ta tvrtka sama obustavila rad spalionice otpada zbog kvara na uređaju za doziranje aditiva u dimne plinove još 3. siječnja, dva tjedna prije nego je inspekcija zaštite okoliša došla u redovit nadzor i tri tjedna prije nego je Ministarstvo zaštite okoliša privremeno obustavilo rad spalionice.

Ivanković je u Sisku izjavio da su "zbog kvara na uređaju za
doziranje aditiva u dimne plinove od 31. prosinca 2007. do 3. siječnja 2008. iz 'Herbosove' spalionice otpada u okoliš ispuštene količine klorovodika, sumporova dioksida i ugljičnog monoksida veće od zakonom dopuštenih, zbog čega je 'Herbos' 3. siječnja ove godine sam obustavio rad spalionice kako bi obavio remont postrojenja i uklonio
nedostatke".

Pročitajte i ovo Ilustracija Policija će imati veće ovlasti Švedska najavila posljedice nakon spaljivanja Kurana: "Sve što je legalno nije i primjereno, može biti loše i strašno" Ilustracija Izrael osudio odluku Švedska odobrila skup na kojem se planiraju spaliti Biblija i Tora

Naglasio je da "spalionica ne će početi raditi i spaljivati razni
vlastit i tuđ otpad sve dok se ne stvore tehničko-tehnološki uvjeti za njezin rad".

Rekao je da je "riječ o emisijama dimnih plinova manjima od onih štoi nastanu radom kotlovnica u stambenim zgradama i kućama". Ujedno je najavio da će ispuštanje dimnih plinova iz spalionice uskoro biti prikazano na internetskim stranicama tvrtke", te "izvan kruga tvornice na monitoru".

Podsjetio je da je "spalionica opremljena specijaliziranim
računalima koji iz minute u minute pokazuju ispuštanje dimnih plinova i alarmiraju ako su prekoračene dopuštene emisije". O tome se vodi i uredna evidencija pa se ništa ne može skriti ni kad bi se to htjelo, dodao je.

Za novinare je organizirano razgledanje spalionice otpada.
Po riječima tehničkog direktora SPEN HERBOS-a mr. Ivana Smolčića od 3. siječnja ove godine, kad se dogodio kvar, spalionica je u remontu, a 10-ak radnika nema posla".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene