Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Spalili smo 14 i pol milijuna eura'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'RH će ući u NATO i ja sam sretan što sam zajedno sa svojim suradnicima obavio dobar posao na pripremema', izjavio je gostujući u emisiji '10 do 8' ministar unutarnjih poslova Berislav Rončević.

U Našicama je započelo spaljivanje oko tri tone droge koju je policija zaplijenila u raznim akcijama. Zanimljivo je kako na taj način zapravo palimo iznimno veliku količinu novca.

Pročitajte i ovo Marbella Šef Mocro mafije Narkobos pobjegao zbog pogreške španjolskog suda: Otkriveno da je planirao ubojstvo nizozemske princeze Ukrajinski ministar poljoprivrede Solski osumnjičen za korupciju Ne slaže se s optužbama Osumnjičen ukrajinski ministar: Priskrbio si je državno zemljište vrijedno milijune dolara?

'Na žalost i to zlo se može iskazati u nekakvom novcu. Ta droga vrijedi oko 107 milijuna kuna, ili oko 14 i pol milijuna eura', kaže ministar Rončević.

Ministar je komentirao i današnju evakuaciju iz Maksimira, koja je bila nužna za sigurnost građana na tom području.

'Shvaćam brigu ljudi. Bomba od 127 kilograma s dva upaljača, od kojih je jedan bio u lošem stanju, izazivala je zabrinutost, a takvu je nismo mogli ni prevesti prije deaktivacije. Zato je bilo važno zbog mjera sigurnosti evakuirati građane' izjavio je ministar Rončević.

Na pitanje je li ga iznenadila ponuda da iz ministarstva obrane prijeđe u ministarstvo unutarnjih poslova, Rončević kaže da nije, kao što ga nebi, kako je rekao iznenadilo i da nije više bio dijelom izvršne vlasti.

'HDZ ima dovoljno kvalitetnih ljudi, da me to zaista ne bi iznenadilo. Kada sam prihvatio ponudu rekao sam premijeru kako ću dati sve od sebe da opravdam i njegovo i povjerenje građana', izjavio je Rončević.

Faber je sam izrazio želju da ode iz MUP-a i, ako ne promjeni mišljenje, to će tako i ostati, kaže Rončević. Rončević je napomenuo kako je sretan što je Hrvatska uspješno otvorila put ulasku u NATO savez te da je ponosan na posao koji je napravio sa svojim suradnicima. Podsjetio je kako je Hrvatska prije četiri godine u tom pogledu bila u znatno lošijem položaju nego danas.

Istaknuo je kako je njegova suradnja s predsjednikom Mesićem korektna i dobra od samog početka, te kako je priča o prodaji i kupnji kamiona, prema kojoj je Rončević kao ministar obrane oštetio državni budžet, za njega završena.

'Državna revizija je pregledala taj predmet i potvrdila da je sve u redu. Za mene je to pitanje zatvoreno', kaže Rončević.

Novi je ministar rekao kako u MUP-u neće biti smjena, jer za njih nema potrebe. 

'Otići će samo neki ljudi koji su dobili posao u drugim institucijama, a doći će neki koje ću ja pozvati iz Ministarstva obrane jer sam s njima jako dobro surađivao', kaže Rončević.

Ministar je potvrdio informaciju prema kojoj za nekoliko dana iz MUP-a odlazi Vladimir Faber.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene