Obavijesti Pretražite Navigacija
Blokiran račun

Spaladium Arena zatvorena, otkazana sva događanja!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Banka koja je pratila izgradnju Areni je blokirala račun. Ne mogu plaćati dobavljačima.

Spaladium Arena je zatvorena! Sva događanja najavljena za ovaj mjesec se otkazuju. Elektrodalmacija im je isključila struju, račun im je blokiran i situacija je za sada bezizlazna.

Pročitajte i ovo Bačvice Kulturno dobro Njegovo veličanstvo picigin: Igra koja je tu bila prije turizma zaigra se i po buri, kiši, pa čak i snijegu Požar na jahti u Splitu - 5 Zapalio se generator Požar na jahti u Splitu: Nekoliko osoba nagutalo se dima

Kulminacija je to agonije nikad dovršenog velebnog objekta kojeg su zajednički za Svjetsko rukemetno prvenstvo gradili u javno-privatnom partnerstvu Grad Split i Vlada RH s Konzorcijem kojeg čine Konstruktor IGH i Dalekovod.

'Banka koja je pratila izgradnju Spaladium arene blokirala nam je račun. Nismo u mogućnosti podmirivati svoje obveze prema dobavljačima, pa tako ni prema HEP-u zbog čega nam je isključena struja. Arenu sada moramo zatvoriti!' , potvrdio nam je Srđan Žižak, direktor Spaladium Arene. Kaže da ne smije govoriti od kada im je račun blokiran, niti koja je ih je banka blokirala.

Jure Šundov, splitski dogradonačelnik kaže da se problem nedovršene Spaladium Arene ne može riješiti bez pomoći Vlade koja je suvlasnik objekta. Garaže, poslovni prostori i velebni toranj visok 100 metara nikada nisu izgrađeni, jer se dolaskom krize građevinski sektor pa i Konzorcij našao u velikim poteškoćama. Grad Split može se naplatiti jer je Konzorcij jamčio dovršetak projekta, ali gradonačelnik Željko Kerum tvrdi da bi aktiviranje tog prava značilo slanje na ulicu 5.000 ljudi koliko iz tri velike građevinske tvrtke zapošljavaju.

'Grad ima dokument iz 2007. godine, koji ima snagu sudske presude i mogao bi natjerati izvođače da se objekt završi ', tvrdi gradski vijećnik Igor Boraska na čiji prijedlog će Gradsko vijeće Splita održati tematsku sjednicu o Spaladium Areni.

Za sada vrata dvorane sotaju zatvorena. Renco Posinković, voditelj marketnig jučer je otkazivao najavljene koncerte za ožujak. Hari Marta Hari neće održati koncert zakazan za 16.3. kao ni Kings of Strnigs koji neće nastupiti 28. ovog mjeseca.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene