Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kao ravnatelj Doma koji još ne radi

Šostar sam sebi isplatio 118.000 kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zvonimir Šostar, pročelnik Ureda za zdravstvo i socijalnu skrb, sam je sebi kao vršitelju dužnosti ravnatelja Doma Grada Zagreba za psihički bolesne osobe Sveta Rita, koji još nije proradio, tijekom 2008. godine isplatio 118 tisuća kuna.

Šostar se tako za sebe kao ravnatelja Doma od pročelnika Ureda za zdravstvo i socijalnu skrb, odnosno od samog sebe, svakog mjeseca tražio nešto manje od 9000 kuna za troškove plaća, piše Večernji list. Na upit kome je i zbog čega isplaćivao plaće Doma koji ne radi Šostar je odgovorio da u Svetoj Riti ne prima ni kune već da je zaposlen u Gradskom poglavarstvu.

Pročitajte i ovo Kaos s obračunom plaća ANKETA DNEVNIKA NOVE TV Je li vam plaća veća nakon porezne reforme? Pogledajte rezultate glasanja Novac podaci DSZ-a Imate li taj iznos? Objavljena prosječna hrvatska plaća

Objasnio je kako je kao ravnatelju Doma osobne dohotke plaćao gospođi Radojki Čilaš, koja je za sada jedina zaposlenica Doma Sveta Rita, sve dok ta ustanova ne proradi. Postavlja se pitanje kako je bivša ravnateljica Doma Branka Čavarović Gabor za svoje usluge dobivala plaću, a njezina nasljednik Šostar istu je stvar radio besplatno. Zanimljiva je činjenica i da je kao obična službenica Doma Radojka Čilaš primala veću plaću nego bivša ravnateljica.

Obavlja poslove na telefonskoj linija koja ne postoji

Naime, Branka Čavarović Grabar 1. veljače 2008. postavljena je na mjesto v.d. ravnatelja Doma Sveta Rita na određeno vrijeme, odnosno do okončanja natječaja za mjesto ravnatelja. Ona je za tu funkciju primala plaću od 7362 kune, sve do 22 travanja, kada je razriješena dužnsti ravnateljice, zbog sumnje da je počinila kriminalne radnje. Tada ravnatelj postaje Zvonimir Šostar, a mijenja se i iznos za plaće koji uredno stiže svakog mjeseca. Sada je taj iznos između 8855 i 8973 kune, uvećan je za 1500 kuna.

Na upit kako je moguće da je nova plaća koju prima zaposlenica Čilaš, a ne Šostar, veća od ravnateljske i što točno onda radi, odgovorila je Romana Galić,  Šostrova suradnica u gradskom uredu, a ujedno i predsjednica upravnog vijeća Doma. Objasnila je kako je gospođa Čilaš zadužena je za poslove na telefonskim linijama. Večernj list dozanje da Dom još nema telefonsku liniju.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene