Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Karlovčani i njihovi gosti moći će besplatno koristiti Internet te puniti mobitele i tablete.


Na livadi uz rekreacijski prostor u karlovačkoj četvrti Rakovac postavljeno je "solarno stablo", tj. solarni panel u obliku stabla kao WI-FI HotSpot ispod čijih će grana Karlovčani i njihovi gosti moći besplatno koristiti Internet te puniti mobitele i tablete.

Vezani članci Vedrana Pribićević - 3 Ekonomisticu sramotno izvrijeđali zbog debljine: "Zlostavljači imaju jednu zajedničku osobinu" Online tržnica OPG-ovi s tržnica preselili na Internet: „Cijena je ostala ista, sve je onako kako i svake godine“

Realizacija je to projekta Udruge za lokalni razvoj "Turbina promjena" vrijednog 352 tisuće kuna, a koji su financirali Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Grad Karlovac.

Partneri na projektu su i Grad Karlovac, Općina Plaški, Regionalna energetska agencija sjeverozapadne Hrvatske - REGEA i Dom za djecu „Vladimir Nazor“.

New York uvodi besplatan bežićni internet!

Cilj projekta nije samo praktična primjena, nego i podizanje razine svijesti građana o mogućnostima obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti, te poticanje građana na ekološki način promišljanja i educiranje o energetskoj učinkovitosti.

Slijedi podizanje drugog solarnog stabla u Plaškom, postavljanje internetske stranice o energetskoj učinkovitosti i obnovljivim izvorima energije, interaktivne radionice i nagradna igra za djecu, također na temu obnovljivih izvora energije.

Rekreacijski prostor u četvrti Rakovac, kojeg Karlovčani zovu Vunsko polje, vrlo je sadržajno i moderno dječje igralište prilagođeno i djeci s posebnim potrebama, dar Američke vojske, a tu je i malonogometno igralište na umjetnoj travi, betonsko igralište za hokej na koturaljkama. Planira se izgradnja skate parka i stijene za penjanje, trim poligona s fitness spravama i amfiteatara s pozornicom na otvorenom. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook