Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čekao da Mesić ode

Solana: Izrael bliži EU od Hrvatske

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izrael je bliži Europskoj uniji nego Hrvatska.

Rekao je to europski povjerenik za vanjsku politiku Javier Solana na konferenciji poslovnih i političkih vođa u Jeruzalemu. Solana je dodao kako je Izrael član Unije bez da je član njenih institucija, naglašavajući kako nijedna zemlja izvan kontinenta nema odnos s Unijom kakav ima Izrael. Inače, na istoj je konferenciji trebao sudjelovati i hrvatski predsjednik, koji je u službenom posjetu Izraelu. No, Mesićeve reakcije na Solanine izjave nema.

Pročitajte i ovo Emmanuel Macron, Ursula von der Leyen pozivi na deeskalaciju Svijet u strahu od novog sukoba zbog napada na Iran: "Apsolutno je nužno da regija ostane stabilna" Izraelske rakete pogodile lokaciju u Iranu Iz minute u minutu Šef NATO-a oglasio se o ratu na Bliskom istoku; Iranski ministar: "Izraelski dronovi nisu prouzročili štetu..."

'Žao mi je što to moram reći, ne vidim ovdje hrvatskog predsjednika - čelnika zemlje koja je kandidat za članstvo u Europskoj uniji, moram reći da su odnosi Izraela s Europskom unijom danas jači nego odnosi Unije s Hrvatskom. Nemojte mu to reći', istaknuo je Solana.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene