Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bizarna dječja igra šokirala je Zadrane, ali i širu hrvatsku javnost. Osmoškolci u zadarskoj školi Šime Budinića slobodno vrijeme ispunjavali su neobičnim natjecanjem u tome tko će se prije onesvijestiti.


Nakon što su čučnuli, začepili su nos i usta i nakon manje od minute bi padali u nesvijest. Poslije toga bi ih prijatelji budili iz nesvjeti, a pobjedio je onaj koji se prvi onesvijestio.

Vezani članci Beba u rodilištu (Foto: Dnevnik.hr) U zadarskoj Općoj bolnici rođena malena Gloria, prva beba s područja Sisačko-moslavačke županije. Stožer objavio važne upute Vatrogasno vozilo, ilustracija Tragedija u Dalmaciji: U požaru obiteljske kuće smrtno stradala žena

Nadležni u školi nisu željeli dati izjave, ali neslužbeno se saznaje kako ravnatelj odgovornima smatra štićenike obližnjeg popravnog doma koji pohađaju upravo tu školu.

Iz škole Šime Budinića su tražili da se štićenici doma rasporede ravnopravnije i po drugim zadarskim školama. No, u tome do sada nisu imali uspjeha  

U školi očito ne mogu pod kontrolom držati sve svoje učenike, pogotovo one na koje ne paze i roditelji. Njihove vapaje za pomoć trebali bi čuti i na višim razinama, i tako spriječiti da dječja igra jednom završi tragično.