Donacija kontejnera SNV-a 01
Donacija kontejnera SNV-a 01 Foto: Facebook/ Srpsko narodno vijeće

U sklopu humanitarne akcije Srpskog narodnog vijeća (SNV) “Banija je naša kuća” kontejneri iz donacije Konzulata Srbije u Vukovaru donirani su u nedjelju dvjema obiteljima u selima Luščani i Majske Poljane, izvijestio je SNV.


"Terenske aktivistkinje SNV-a za područje Banije Dajana Žarković  (Glina) i Miljana Nožinić (Petrinja), zajedno s predsjednikom SNV-a i saborskim zastupnikom Miloradom Pupovcem i konzulom Republike Srbije u Vukovaru Milanom Šapićem, dostavili su danas donirane kontejnere spomenutog konzulata u banijska sela Luščani i Majske Poljane, obiteljima Vilus i Paspalj'', navodi se, uz ostalo, u priopćenju.

Ističe se i da je Konzulat Republike Srbije u Vukovaru tijekom jučerašnjeg dana, a prije današnje akcije, dostavio donirane kontejnere u kamp Stožera civilne zaštite za otklanjanja posljedica potresa u Lekeniku.

Dom obitelji Selaković iz Petrinje - 4 Helena je nakon potresa sa sinom otišla iz Petrinje, život ove obitelji promijenio se iz korijena: ''Od toga dana nisam ista"

Helenca Pirnat Dragičević (Foto: Robert Anić/PIXSELL) Pravobraniteljica o djeci pogođenoj potresom: "Ima ih više od 13 tisuća, njihove tegobe su različite"

Donirani kontejneri imaju sanitarni čvor i instalacije, pa se odmah u njima može živjeti, naglasio je konzul Šapić. Dodao je i ''kako se konzulat pridružio akcijama pomoći Baniji koju su već uputili iz Veleposlanstva Srbije u Zagrebu, 25 stambenih kontejnera, kao i odluci Vlade Srbije da među prvima donira pomoć Hrvatskoj od milijun eura''.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju