Gledatelj koji je snimku poslao sa suprugom je 3 sata čekao na pregled kod internista. U borbu s dugim listama čekanja upustio se novi ministar zdravlja.


U Vinkovačkoj općoj bolnici u četvrtak ujutro pred šalterima neopisiva gužva. Amatersku snimku poslao nam je gledatelj koji je sa suprugom 3 sata čekao na pregled kod internista.

Vezani članci Milan Bandić Bandić odbijao odgovoriti na pitanja o ručku uz taktove Cece: "Fućka mi se tko što snima i šalje..." Siniša Varga USKOK pokrenuo istragu protiv Siniše Varge: Sumnjaju da je naručivao nepotrebne studije i namještao javne natječaje u HZZO-u

Alexandru pak čeka operacija trbušne kile. No bol će morati trpjeti još 10 mjeseci! '28. travnja mi je zakazan termin za 5. ožujka 2015.', kaže Alexandra Maria Manier iz Zagreba.

Nezgodna bolest već joj uzrokuje povraćanje, mučninu, slabost, čak i vrtoglavicu. 'Čekat za jednu operaciju koja je zapravo sad u ovom stadiju banalna. Za godinu dana taj problem se može izrodit u nešto jako tragično', kaže

Napokon: Kreće akcija skraćivanja lista čekanja!

Znaju to i u HZZO-u, pa su odlučnije krenuli u rješavanje gorućeg problema hrvatskog zdravstvenog sustava. Pretrpane liste pokušat će smanjiti tako da će: 'U sljedećih nekoliko mjeseci doslovno iznazivati pacijente, prebacivati ih, nazvati one koji su duplo naručeni, nazvati one koji u susjednoj bolnici bi mogli ranije doći na red… Ono što nam je prioritet to su djeca do 18 godina i to posebno u ovim osjetljivim dijelovima, dakle - onkologija, hematoonkologija, kardiologija, UZV srca', objasnila je Tatjana Prenđa Trupec, v.d. ravnatelja HZZ-a.

Prvi potez novog ministra zdravlja: Čeka ga borba koju je teško dobiti

Prve rezultate očekuju već na jesen, ali samo ako im građani odluče pomoći u naumu. 'Pacijenti koji ne mogu doći na pretragu ili ne žele doći na pretragu, a njih je oko 20 posto, da se svakako odjave, jer možda taj termin čeka neko jako bolesno dijete', poručuje Prenđa Trupec.

Taj svaki peti građanin otkazati pregled može putem e-maila ili pozivom na bijeli telefon HZZO-a i tako svoj red prepustiti onome kome je liječnička pomoć potrebnija.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook