Požar koji već dva dana bjesni na Korčuli prouzročio je mnoge nedaće, a fotografije čitatelja neprestano nam pristižu u redakciju. Niže priložene fotografije prikazuju kako je požar izgledao iz posve jedinstvene perspektive.


Fotografije koje nam je poslao naš vjerni čitatelj, snimljene su iz putničkog zrakoplova oko 19 sati u ponedjeljak. Na njima su vidljivi stupovi dima koji se uzdižu iznad opožarenih područja na Korčuli.

Vezani članci Vatrogasci, ilustracija Izgorio stan u Novom Zagrebu, preko ljestva spašene tri osobe Zagreb: Tijekom noći izgorio BMW - 5 Na Medveščaku u noći izgorio BMW: Policija istražuje požar

Tek iz te jedinstvene perspektive se doista može dokučiti golem razmjer požara, koji već dva dana muči gasitelje, kako na kopnu, tako i one koji ga gase iz zraka. Iako su ga gasitelji još jučer ugasili triput, taj se požar konstantno ponovno vraćao i zadavao im probleme, kao što je rekao zapovjednik protupožarne eskadrile, Davor Turković, gostujući u Dnevniku Nove TV.

NEMAJU NIMALO LAGAN POSAO 'Dnevno bacimo stotinjak vodenih bombi, to nam je posao i zato postojimo'

'LJUDI GASE ALI NE MOGU DRŽATI POŽAR' Vatra se proširila posvuda, premijer Milanović obišao opožarena područja na Pelješcu

Požari na Korčuli i Pelješcu još uvijek nisu pod nadzorom, no barems u kuće obranjene i nisu više ugrožene, no vatrogasce čeka još jedna duga noće bez sna u borbi s vatrenom stihijom.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook