Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Snijeg zabijelio središnju Hrvatsku, posvuda se očekuje hladan dan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dijelove središnje Hrvatske zabijelio je snijeg. Najviše ga je zabilježeno na Zavižanu, više od pola metra.

Umjereno i pretežno oblačno povremeno s kišom, ujutro u Dalmaciji još mjestimice obilnijom; na kopnu ponegdje susnježica i snijeg, ponajprije u gorju, ali i u nekim nizinskim predjelima sjeverozapadne Hrvatske, prognoza je za četvrtak u Hrvatskoj prema izvješću DHMZ-a.

Pročitajte i ovo Ilustracija upaljen meteoalarm Stiže pogoršanje vremena, u nekim dijelovima Hrvatske padat će i - snijeg! Snijeg u okolici Gospića - 3 Ožujak ''luđak'' Vratila se zima: Snijeg zabijelio i dijelove Zagreba

Puše slab i umjeren sjeverozapadni i zapadni vjetar, u gorju te na Jadranu u drugome dijelu dana jugozapadni. Ujutro i prijepodne na južnom Jadranu puhat će umjereno i jako jugo i južni vjetar.

Najviša dnevna temperatura bit će između 2 i 7, na Jadranu između 10 i 16 Celzijevih stupnjeva, a poslijepodne se posvuda u zemlji očekuje hladnije vrijeme.

Slab snijeg u četvrtak ujutro pada u Delnicama i na Zavižanu.

Veća količina snijega napadala je u više dijelova središnje Hrvatske, a najviše na Zavižanu, gdje visina snijega iznosi 59 centimetara.

Nakon Zavižana, najviše snijega ima na Puntijarki gdje je napadalo 35 centimetara te u Čabru gdje ga ima 32 centimetra.

Ogulin i Delnice imaju po 16 centimetara snježnog pokrivača, dok Crni Lug unutar NP-a Risnjak ima 15 centimetara snijega.

Snijeg je pao i u Bednji te ga ima 5 centimetara, a zabijelila su se i Plitvička jezera, gdje su pala 4 centimetra snijega.

Problemi na cestama

Autoceste A1 Zagreb-Split-Ploče, A6 Rijeka-Zagreb, državna cesta DC1, Jadranska magistrala (DC8), Krčki i Paški most otvoreni su za sve skupine vozila, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub.

Kolnici su mokri i skliski od kiše u većem dijelu zemlje, a u Gorskom kotaru i Lici uz kišu povremeno pada i slab snijeg. Zimski su uvjeti na većini državnih i županijskih cesta u Gorskom kotaru, uključujući staru cestu kroz Gorski kotar (DC3). Mogući su odroni.

Na graničnim prijelazima nema duljih čekanja.

U prekidu su zbog loših vremenskih uvjeta trajektna linija Sumartin-Makarska; katamaranske linije Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Jelsa-Bol-Split, Korčula-Hvar-Split i Vis-Split i brodska linija Mali Lošinj-Unije-Susak.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene