Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prognoza vremena

Gospić u nedjelju bio hladniji od Moskve, od ponedjeljka će biti sve hladnije, a evo kad će pasti i novi snijeg

Snježne radosti u Platku (Foto: Dnevnik.hr) - 2
Snježne radosti u Platku (Foto: Dnevnik.hr) - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Snježne radosti u Platku (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Snježne radosti u Platku (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Snježne radosti u Platku (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Galerija 1/2 >>
Gospić je jutros bio najhladniji grad u Hrvatskoj, hladniji čak i od Moskve. Snijega na planinama ima već dosta pa na terene izašli i prvi skijaši. No, skijanje u prosincu nije vijest, već - kupanje u hladnom Jadranu.

Temperature zraka i mora gotovo su izjednačene u Puli - oko 15 stupnjeva Celzijevih - idealno vrijeme za zimske kupače. Iskoristio je to i Dragutin za uživanje u plivanju.

Pročitajte i ovo Prosvjed radnika Autotroleja Traže bolje uvjete Radnici javnog gradskog prijevoznika u Rijeci prosvjeduju: "Izrabljuje ih se i plaća ispod minimalca" Ilustracija Tužan kraj potrage Tragedija u Londonu: Dječak nestao iz kuće, pronađen u rijeci Temzi

''Sve ovisi o glavi, kad čovjek odluči da će ići onda nema straha. Ako vas je strah od mora - onda bolje da budete doma'', kaže Dragan. Strah od mora nisu imali ni mali jedriličari koji su odmjerili snage pred Pulom.

Dobro su iskoristili prvi snijeg i ljubitelji zimskih radosti na Platku. Nije ga bilo za skijanje, ali za sanjkanje i snjegoviće – dovoljno. ''Platak je tako blizu, čini mi se da je nekada premalo iskorišten pa sada koristimo priliku'', kaže Miroslav Marić iz Rijeke.

Snijeg je zabijelio i Gospić koji je u nedjelju ujutro s četiri i pol stupnja ispod nule bio najhladniji hrvatski grad. ''Pripremili smo sve što treba, i drva i sve, jer se ne zna nikad kakva će zima biti'', kaže Milka iz Gospića.

A kakvo nas vrijeme očekuje sljedeći tjedan - najbolje znaju stručnjaci. ''U idućem tjednu će postupno biti sve hladnije. Prvo ćemo to osjetiti tijekom jutra, a osobito od sredine tjedna i tijekom dana. Osim toga krajem tjedna bi uz pritjecanje vlage moglo biti novih oborina, moguće u nizinama i snijega'', rekla je Damjana Ćurkov, meteorologinja Nove TV.

U jutarnjem suncu koje su kasnije prekrili oblaci uživali su i Zagrepčani. Mnogi su bar dio dana odlučili provesti u šetnji ili baveći se sportom na svježem zraku.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene