Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jednima veselje, drugima muka

Snježni problemi u metropoli - padale otežale grane, oštećen auto u centru, djeca nisu mogla do škole: "Ma neka ga, čeznuli smo za snijegom"

Stablo palo na automobil - 2
Stablo palo na automobil - 2 Damir Krajac/Cropix
Aktualno Galerija Stablo palo na automobil - 2 Stablo palo na automobil - 2 Foto: Damir Krajac/Cropix Stablo palo na automobil - 3 Stablo palo na automobil - 3 Foto: Damir Krajac/Cropix Snijeg u Zagrebu Snijeg u Zagrebu Foto: Čitatelj Stablo palo na automobil - 1 Stablo palo na automobil - 1 Foto: Damir Krajac/Cropix +3 Snijeg na Samoborskom gorju - 3 Galerija 1/8 >>
Snijeg je prekrio zagrebačke prometnice, ali i stabla. U centru grada stablo se srušilo na automobil. Neki školarci nisu mogli do škole jer su prometnice bile zakrčene.

Snijeg u glavnom gradu nekima je donio veselje, a nekima muku. Na terenu je 240 ralica, jedna od njih i na Markovu trgu. Bacala se sol da se slučajno netko od vladajućih ne bi poskliznuo. Treći je stupanj pripravnosti.

"S padom temperature očekujemo da će doći do određenih smrzavanja na određenim lokacijama, ali preventivno posipavamo te mikrolokacije, mostove, nadvožnjake tako da mislimo da neće biti problema", kaže voditelj zimske službe Grada Zagreba Ivan Špehar.

Problema je bilo u centru grada - golemo stablo palo je na automobil. Srećom, nitko nije ozlijeđen.

"Ne znam tko je vlasnik auta, ali neće baš biti sretan. Iznenadilo me, makar ne baš previše jer znam koliko je star ovaj drvored, recimo ovo drvo ima tešku granu koju sad neće maknuti. Čeka se opet da padne na nekoga", kaže susjed Zvonimir.

Vatrogasci su u petak najviše posla imali s palim drvećem i granjem. Najveći su problemi na brdima - zbog snijega se doslovno prevrnuo automobil. Mnogi autobusi nisu vozili, pa djeca nisu mogla do škole. Lea je zapela na stanici.

"Bila sam na stanici od 7:55 do pola 9. S prijateljicom sam čekala tri busa, niti jedan nije došao. Još se u našem kvartu gradi osnovna škola, tako da djeca moraju ići na školski bus koji se nije mogao probiti do gore. Svi su čekali, bila je prepuna stanica", ispričala je učenica Lea Kontek.

Ipak, dijelu građana snijeg je donio ugođaj koji je nedostajao.

"Ljudi su čeznuli za snijegom, neka ga. Samo što usporava promet, bit će gadno", kaže Zagrepčanka Nada.

Gadno je u parku Maksimir, poslano je upozorenje posjetiteljima da ne dolaze jer postoji opasnost od pada granja. Takve opasnosti nema u najpoznatijem zagrebačkom parku Zrinjevac, gdje je prava zimska idila.
 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene