Zima usred proljeća stvara probleme u prometu. Zbog orkanske bure u priobalju i snijega u gorju vozi se otežano uz ograničenja za pojedine skupine vozila.


Snijeg još uvijek lagano pada, a stanje na cestama kako dan odmiče sve je bolje - bar što se snijega tiče.

Vezani članci Ivan Križanić, direktor HAC-ova Sektora za održavanje Vozače ponovno iznenadilo nevrijeme: U više od polovice prometnih nesreća uzroci su bili neprilagođena brzina i vožnja s ljetnim gumama Prevrnula se prikolica na autocesti A1 01 Snijeg i orkanska bura stvaraju velike probleme u prometu: Na A1 prevrnula se prikolica, ne putujte ako ne morate

Naime, posljednje informacije, oko 17 sati, su da je autocesta kroz Gorski kotar otvorena za sva vozila iako je zimska oprema i dalje obavezna. Iako je travanj, svi vozači, pogotovo oni koji kreću na put goranskim cestama, moraju imati zimsku opremu.

Cijeli dan su ceste pod snijegom. Čiste se, ali padao je izuzetno mokar snijeg - pri dodiru s hladnim kolnikom stvori se skliska podloga što je bilo dovoljno za prometne nesreće koje su se dogodile.

Ne samo u vožnji, oprez treba i pri kretanju nogostupima upravo zbog skliskih podloga. Temperatura nije toliko niska, tek koji stupanj ispod 0.

Probleme u prometu stvara i jaka bura

Nije samo snijeg taj koji stvara probleme u prometu - olujna bura ometala je promet u Podvelebitskom kanalu, a još uvijek su upravo tamo na snazi brojna ograničenja čija kršenja mogu biti kobna.

Kod Obrovca se stvorio čep kamiona zbog jake bure.

I zato - na putu slušajte upozorenja, prilagodite vožnju stanju na cestama i podsjetimo još jednom - obaveza zimskih guma u Hrvatskoj je na snazi do 15. travnja, dakle još dva dana.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr