Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zima u proljeće

Snijeg i orkanski vjetar stvorili kaos na cestama: Zabilježene brojne nesreće, vozači na jednu stvar i dalje moraju posebno paziti

Zima usred proljeća stvara probleme u prometu. Zbog orkanske bure u priobalju i snijega u gorju vozi se otežano uz ograničenja za pojedine skupine vozila.

Snijeg još uvijek lagano pada, a stanje na cestama kako dan odmiče sve je bolje - bar što se snijega tiče.

Pročitajte i ovo Ilustracija diljem zemlje Dramatična promjena vremena: Stižu veliki pad temperature i snijeg, DHMZ upalio upozorenja Ilustracija promjena vremena Snježna bomba približava se Europi, DHMZ upalio meteoalarme za Hrvatsku

Naime, posljednje informacije, oko 17 sati, su da je autocesta kroz Gorski kotar otvorena za sva vozila iako je zimska oprema i dalje obavezna. Iako je travanj, svi vozači, pogotovo oni koji kreću na put goranskim cestama, moraju imati zimsku opremu.

Cijeli dan su ceste pod snijegom. Čiste se, ali padao je izuzetno mokar snijeg - pri dodiru s hladnim kolnikom stvori se skliska podloga što je bilo dovoljno za prometne nesreće koje su se dogodile.

Ne samo u vožnji, oprez treba i pri kretanju nogostupima upravo zbog skliskih podloga. Temperatura nije toliko niska, tek koji stupanj ispod 0.

Probleme u prometu stvara i jaka bura

Nije samo snijeg taj koji stvara probleme u prometu - olujna bura ometala je promet u Podvelebitskom kanalu, a još uvijek su upravo tamo na snazi brojna ograničenja čija kršenja mogu biti kobna.

Kod Obrovca se stvorio čep kamiona zbog jake bure.

I zato - na putu slušajte upozorenja, prilagodite vožnju stanju na cestama i podsjetimo još jednom - obaveza zimskih guma u Hrvatskoj je na snazi do 15. travnja, dakle još dva dana.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene