Snijeg neće prestajati padati sve do kraja tjedna. Najviše će ga napadati u četvrtak, a probleme u prometu stvara i jaka bura s olujnim, pa i orkanskim udarima.

Galerija


Autocesta A1 zatvorena je od čvorova Sveti rok do Maslenice, zatvorena je i državna cesta Posedarje - Zaton Obrovački, kao i Jadranska maestrala od Senja do svete Marije Magdalene. Samo osobnim vozilima može se od Senja do Bakra, kao i dionicom autoceste A1 Rijeka –Zagreb, od Rijeke do Bosiljeva. Na pojedinim dionicama promet otežavaju i jači udari bure. Bilježe se i udari od 110 kilometara na sat. Ukoliko bude u jačanju, cestari će zatvoriti dionicu autoceste A1 i za osobna vozila. Sve otežava i ledena kiša.

Vezani članci Bura u Splitu (Foto: PIxsell, Ivo Cagalj)5 Dalmaciju poharala orkanska bura, vatrogasci svjedoče o stanju na terenu: ''Stanar je držao rukom staklenu stijenku jer ju je izbio vjetar'' Vremensku prognozu donosi Darijo Brzoja (Foto: Dnevnik.hr) Sibirski val hladnoće nije šala: Meteoalarm ostaje u crvenom, Dalmatinci "pod opsadom" orkanske bure

Crveni alarm na snazi je i za četvrtak.

Državni hidrometeorološki zavod izdao je i upozorenje na hladnoću koja može utjecati na zdravlje. Upozorenje je izdano za područje grada Rijeke u periodu od četvrtka do subote.

Zametene ceste kroz Gorski kotar (Foto: Dnevnik.hr)
Zametene ceste kroz Gorski kotar (Foto: Dnevnik.hr)

Snijeg otežava vožnju mjestimice u Lici, Gorskom kotaru, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Slavoniji te zaleđu Dalmacije. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, osobito na mostovima i nadvožnjacima. Zbog zimskih uvjeta promet je zabranjen za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom na pojedinim cestama u Lici i Gorskom kotaru, uključujući autocestu A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Bosiljevo, državnu cestu DC1 na dionici Gračac-Palanka-Oćestovo (Knin), te državnu cestu DC3 kroz Gorski kotar između Zdihova i Kikovice.

Trenutno nema slobodnog cestovnog pravca za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci te obrnuto (zimski uvjeti i zabrana zbog vjetra).

Vozači se upozoravaju da na put ne kreću bez zimske opreme, a ako je moguće neka odgode putovanje. Informacije o stanju na cestama u svakom trenutku možete provjeriti OVDJE.

Za DNEVNIK.hr uživo se javio reporter Marko Balen, koji je naveo kako nema slobodnog pravca za kamione s prikolicama i poluprikolicama prema Dalmaciji i Kvarneru i obratno. "Starom cestom Rijeka - Zagreb smiju prometovati autobusi, manji kamioni i osobna vozila. Cestari čine sve što mogu da što više prošire cestu, jer se predviđa da će novi snijeg početi ozbiljnije padati već od popodnevnih sati", kazao je Balen.

Dodao je kako Gorani lopatama skidaju snijeg s krovova, jer je njegova težina po metru kvadratnom krova već oko 100 kilograma.

U nastavku pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje idućih dana.

Loše vrijeme s umjerenim, povremeno i jakim snijegom, zahvatilo je već gorski dio zemlje, a u ostatku unutrašnjosti snijeg je slab do umjeren. U nekim područjima pada susnježica uz stvaranje tanjeg snježnog pokrivača. Glavnina snijega stiže nam tek navečer i u četvrtak.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr