Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve službe na terenu

Eksplozija u Stenjevcu, među ozlijeđenima su i dva policajca: ''Grunulo je kao bomba, nije mi bilo svejedno''

U zgradi u Stenjevcu eksplodirao plin (Foto: Čitateljica)
U zgradi u Stenjevcu eksplodirao plin (Foto: Čitateljica) ?itateljica
Aktualno Galerija Eksplozija u zgradi u Stenjevcu (Foto: Čitateljica) - 2 Eksplozija u zgradi u Stenjevcu (Foto: Čitateljica) - 2 Foto: ?itateljica U zgradi u Stenjevcu eksplodirao plin (Foto: Čitateljica) U zgradi u Stenjevcu eksplodirao plin (Foto: Čitateljica) Foto: ?itateljica Eksplozija u zgradi u Stenjevcu (Foto: Čitateljica) - 1 Eksplozija u zgradi u Stenjevcu (Foto: Čitateljica) - 1 Foto: ?itateljica +0 Požar u zgradi u Stenjevcu (Foto: Čitateljica) Galerija 1/4 >>
Eksplozija u koja je odjeknula u Stenjevcu u Zagrebu uzrokovala je požar na trećem katu u stambenoj zgradi. Dvije osobe prevezene su u bolnicu, a dvoje lakše ozlijeđenih je primilo medicinsku pomoć na mjestu nesreće. Prilikom intervencije, ozlijeđena su i dva policajca.

Zagrebačka policija potvrdila je da je dobila dojavu u 14:55. ''Bilo je dosta dima. Osobe koje su iznad, koje stanuju, su se nagutale dima. Oštećeno je sedam stanova'', rekla je Marija Goatti, glasnogovornica PU zagrebačke.

Pročitajte i ovo Ruski napadi na Ukrajinu rat u Europi VIDEO Snažna eksplozija odjeknula Sankt-Peterburgom, dvoje mrtvih u napadu dronom na Odesu: "Rusija se nastavlja boriti protiv civila" Tvrtka MB Namenska U Srbiji Eksplozija u vojnoj tvornici: Vidi se gusti crni dim, ozlijeđeni prevezeni u bolnicu

''Dečki su na terenu. Primili smo obavijest o požaru u zgradi u 15 sati u ulici Stjepana Ladiša 3'', rekli su nam kratko u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Zagreba.

Kako se doznaje, došlo je do eksplozije plina. Požar je ugašen u poslijepodnevnim satima te policija nastavlja očevid kako bi utvrdila uzrok nesreće. Oštećeno je sedam stanova i nekoliko osobnih vozila, a svi stanari su evakuirani.

''Grabio sam juhu kad je grunulo, nije mi bilo svejedno. Snažno se čulo, kao bomba. To je ulaz do mojeg, ali dobro se čulo i ovdje'', ispričao je za DNEVNIK.hr stanar zgrade Željko (65). 

"Otrčao sam dolje na oba ulaza zgrade, zavrnuo sam plin i struju kako ne bi došlo do katastrofe. Onda sam zvao policiju i vatrogasce", prepričava dalje Željko. 

Ljudi su se uplašili, ali nije bilo panike, mirno su izlazili iz zgrade.  

"Mislim da je samo jedna osoba ozlijeđena, stariju ženu iz garsonijere u kojoj je, pretpostavljam, eksplodirao plin, odvela je Hitna pomoć", kaže Željko. 

Žena koja živi u tom stanu ozlijeđena je i odvezena u bolnicu.

"U tom trenutku smo bili pri ručku kada se čula snažna eksplozija koja nas je jako prestrašila. Izašli smo na balkon i najprije smo primijetili kako su vrata od garaža te i susjedne zgrade napola odigunta. Na parkingu te zgrade bilo je također puno stakla. Nakon par sekundi uočili smo vatru iz stana koja je svakom sekundom sve jače i jače izbijala van. U tom trenu susjedi su već pozvali vatrogasce koji su brzo skupa sa policijom stigli na mjesto događaja", kaže stanarka zgrade. 

Oglasili su se i iz Ureda za upravljanje hitnim situacijama Grada Zagreba.

"Danas, oko 15 sati Ured za upravljanje u hitnim situacijama dobio je dojavu o eksploziji i požaru stana na adresi Ulica Stjepana Ladiša broj 3. Eksplozija koja je uzrokovala požar dogodila se u zgradi na trećem katu. Tri osobe su spašene, a jednoj je osobi pružena medicinska pomoć. Na terenu su Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba sa šest vozila i dvadeset i četiri vatrogasca, Policijska uprava zagrebačka, Nastavni zavod za hitnu medicinu Grada Zagreba, Gradska plinara Zagreb, Elektra Zagreb i Ured za upravljanje u hitnim situacijama", javili su. 

Ako imate fotografije ili videa s mjesta događaja, pošaljite nam ih na mail moj.report@novatv.hr. Napominjemo da prilikom fotografiranja nikako ne poduzimate radnje kojima biste mogli ugroziti svoj život.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene