Eksplozija u koja je odjeknula u Stenjevcu u Zagrebu uzrokovala je požar na trećem katu u stambenoj zgradi. Dvije osobe prevezene su u bolnicu, a dvoje lakše ozlijeđenih je primilo medicinsku pomoć na mjestu nesreće. Prilikom intervencije, ozlijeđena su i dva policajca.

Galerija


Zagrebačka policija potvrdila je da je dobila dojavu u 14:55. ''Bilo je dosta dima. Osobe koje su iznad, koje stanuju, su se nagutale dima. Oštećeno je sedam stanova'', rekla je Marija Goatti, glasnogovornica PU zagrebačke.

Vezani članci Muškarac u Sinju se zatvorio u kuću i prijeti eksplozijom (Foto: Milan Sabic/PIXSELL) Drama u Sinju: Muškarac se zatvorio u kuću i prijetio da će izazvati eksploziju, nekoliko sati kasnije mirno se predao Eksplozija (Foto: Screenshot/YouTube) Pokušao se riješiti žohara pa doslovno digao u zrak cijelo dvorište

''Dečki su na terenu. Primili smo obavijest o požaru u zgradi u 15 sati u ulici Stjepana Ladiša 3'', rekli su nam kratko u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Zagreba.

Kako se doznaje, došlo je do eksplozije plina. Požar je ugašen u poslijepodnevnim satima te policija nastavlja očevid kako bi utvrdila uzrok nesreće. Oštećeno je sedam stanova i nekoliko osobnih vozila, a svi stanari su evakuirani.

''Grabio sam juhu kad je grunulo, nije mi bilo svejedno. Snažno se čulo, kao bomba. To je ulaz do mojeg, ali dobro se čulo i ovdje'', ispričao je za DNEVNIK.hr stanar zgrade Željko (65). 

"Otrčao sam dolje na oba ulaza zgrade, zavrnuo sam plin i struju kako ne bi došlo do katastrofe. Onda sam zvao policiju i vatrogasce", prepričava dalje Željko. 

Ljudi su se uplašili, ali nije bilo panike, mirno su izlazili iz zgrade.  

"Mislim da je samo jedna osoba ozlijeđena, stariju ženu iz garsonijere u kojoj je, pretpostavljam, eksplodirao plin, odvela je Hitna pomoć", kaže Željko. 

Žena koja živi u tom stanu ozlijeđena je i odvezena u bolnicu.

"U tom trenutku smo bili pri ručku kada se čula snažna eksplozija koja nas je jako prestrašila. Izašli smo na balkon i najprije smo primijetili kako su vrata od garaža te i susjedne zgrade napola odigunta. Na parkingu te zgrade bilo je također puno stakla. Nakon par sekundi uočili smo vatru iz stana koja je svakom sekundom sve jače i jače izbijala van. U tom trenu susjedi su već pozvali vatrogasce koji su brzo skupa sa policijom stigli na mjesto događaja", kaže stanarka zgrade. 

Oglasili su se i iz Ureda za upravljanje hitnim situacijama Grada Zagreba.

"Danas, oko 15 sati Ured za upravljanje u hitnim situacijama dobio je dojavu o eksploziji i požaru stana na adresi Ulica Stjepana Ladiša broj 3. Eksplozija koja je uzrokovala požar dogodila se u zgradi na trećem katu. Tri osobe su spašene, a jednoj je osobi pružena medicinska pomoć. Na terenu su Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba sa šest vozila i dvadeset i četiri vatrogasca, Policijska uprava zagrebačka, Nastavni zavod za hitnu medicinu Grada Zagreba, Gradska plinara Zagreb, Elektra Zagreb i Ured za upravljanje u hitnim situacijama", javili su. 

Ako imate fotografije ili videa s mjesta događaja, pošaljite nam ih na mail moj.report@novatv.hr. Napominjemo da prilikom fotografiranja nikako ne poduzimate radnje kojima biste mogli ugroziti svoj život.