Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U sjećanje na preminulog brata

Pogledajte PODVIG ovog 27-godišnjaka s Downovim sindromom!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Koliko je važna snaga volje, dokazao je Zadranin Jurica Milin, 27-godišnjak s Downovim sindromom. Za sat i 40 minuta preplivao je gotovo 4,5 kilometra kanala između otoka Ugljana i Zadra. Prema svojoj velikoj pobjedi plivao je u sjećanje na tragično preminulog brata.

Nakon što se zagrijao, Jurica je zaplivao iz Preka prema svom Zadru uz pratnju trenera i pod budnim okom roditelja. 'Ja nisam ni u snovima imala ideju da će to jednog dana Jure učiniti za brata. Ovako nešto još se nismo usudili. Ovo je bilo baš, ono punog srca i tako je bio sretan i ponosan', kazala je Klaudija Milin, majka malenog Jurice.

Pročitajte i ovo Hidrant u Islamu Grčkom - 1 Još bez priključka Mjesta Zadarske županije napokon ušla u 21. stoljeće: Stigla je voda, no i dalje se čekaju priključci Problem proračuna u Zadru - 1 tehnički proračun Sve je stalo zbog svađe: Gradonačelnik i Gradsko vijeće prebacuju loptice, a radnici strahuju za plaće

Jednako kao i otac Slobodan, dok mu je pokazivao smjer čamcem, u mislima je otplivao svaki centimetar s Juricom. 'Mogućnosti su velike, samo ih treba otkriti, koliko i do kud oni mogu ići. Jure je jedinstveni primjer drugima', kazao je otac Slobodan.

>> Maraton Vukovar-Srebrenica u spomen na žrtve genocida

A pobjednici mogu stići do samog kraja, baš kao i Jurica kojeg maraton nije umorio. Zahvaljujući maratonu, Jurica se odmara i od rada u trgovačkom centru. Ekipa emisije 'Provjereno' posjetila ga je prošle godine.

Jurica je srušio i svoje dosadašnje rekorde. 'Udaljenost je četiri kilometra i 400 metara, a preplivao je za sat vremena, 39 minuta i44 sekunde', kazao je trener Renato Škulić. Ova je priča dokaz da snaga volje može biti pobjednička i sjajiti baš poput Jurinog pehara.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene