Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SMS afera

HDZ-ovi koalicijski partneri tvrde: ''Ne miješamo se u unutarstranačke odnose''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HDZ-ovi koalicijski partneri Branko Hrg (HDS) i Darinko Kosor (HSLS) komentirali su medijske napise da je uhićeni Franjo Varga povezan s tzv. desnom strujom u HDZ-u, kao i da ta struja stoji iza prosvjeda u Vukovaru.

Na pitanje misle li da se radi o unutarstranačkom obračunu u HDZ-u, HDS-ovac Branko Hrg rekao je da se ne žele miješati u odnose bilo koje stranke. ''Branimir Glavaš nekad je bio član HDZ-a, pa bolje zna tamo stanje nego ja'', rekao je Hrg odgovarajući na pitanje misli li kao i Glavaš da Milijan Brkić stoji iza prosvjeda u Vukovaru. Za uhićenog Vargu kaže da ga nije ''ni čuo ni vidio''.

Pročitajte i ovo Prosvjed vatrogasaca na Trgu svetog Marka u Zagrebu - 3 Oglasile se i sirene VIDEO/FOTO Sve je gorjelo na prosvjedu vatrogasaca: "Ovo tako dalje ne može" Tibilsij Uzavrela situacija Deseci tisuća ljudi na ulicama zbog zakona nadahnutog Kremljem: Oglasili se EU, SAD, UN...

Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor također tvrdi da Vargu nikada nije upoznao. ''On je čovjek iz obavještajne službe a ja ne znam nikoga tko radi u SOA-i. Znate li vi nekog Marka Markovića koji radi u SOA-i, a za pet godina će biti aktualan?'' uzvratio je Kosor.

Komentirajući najavljeni prosvjed u Vukovaru, Kosor je rekao da živimo u demokratskom društvu u kojem svi imaju pravo na prosvjed. ''Sindikati mogu prosvjedovati jer je to po Ustavu, branitelji mogu prosvjedovati jer je to po Ustavu. Ali dan nakon prosvjeda, 14. listopada, sve će biti isto, neće se ništa promijeniti. Moramo poticati rad institucija i da se istrage odrade do kraja'', zaključio je Kosor, koji, kao ni Hrg, neće ići na prosvjed.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene