Branko Hrg i Darinko Kosor (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)
Branko Hrg i Darinko Kosor (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)

HDZ-ovi koalicijski partneri Branko Hrg (HDS) i Darinko Kosor (HSLS) komentirali su medijske napise da je uhićeni Franjo Varga povezan s tzv. desnom strujom u HDZ-u, kao i da ta struja stoji iza prosvjeda u Vukovaru.


Na pitanje misle li da se radi o unutarstranačkom obračunu u HDZ-u, HDS-ovac Branko Hrg rekao je da se ne žele miješati u odnose bilo koje stranke. ''Branimir Glavaš nekad je bio član HDZ-a, pa bolje zna tamo stanje nego ja'', rekao je Hrg odgovarajući na pitanje misli li kao i Glavaš da Milijan Brkić stoji iza prosvjeda u Vukovaru. Za uhićenog Vargu kaže da ga nije ''ni čuo ni vidio''.

Vezani članci Pedijatrijska ordinacija (Foto: Dnevnik.hr) Procurili rezultati inspekcijskog nadzora u Metkoviću: Utvrđen niz propusta liječnika Tomislav Karamarko (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Curenje tajnih informacija: Istražitelji USKOK-a ispitali bivšeg šefa HDZ-a Tomislava Karamarka

Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor također tvrdi da Vargu nikada nije upoznao. ''On je čovjek iz obavještajne službe a ja ne znam nikoga tko radi u SOA-i. Znate li vi nekog Marka Markovića koji radi u SOA-i, a za pet godina će biti aktualan?'' uzvratio je Kosor.

Komentirajući najavljeni prosvjed u Vukovaru, Kosor je rekao da živimo u demokratskom društvu u kojem svi imaju pravo na prosvjed. ''Sindikati mogu prosvjedovati jer je to po Ustavu, branitelji mogu prosvjedovati jer je to po Ustavu. Ali dan nakon prosvjeda, 14. listopada, sve će biti isto, neće se ništa promijeniti. Moramo poticati rad institucija i da se istrage odrade do kraja'', zaključio je Kosor, koji, kao ni Hrg, neće ići na prosvjed.