Obavijesti Video Pretražite Navigacija
10. srpnja

Smiljan: Obilježavanje rođendana Nikole Tesle

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Memorijalnom centru Nikola Tesla u Smiljanu prigodnim programom obilježava se sjećanje na znanstvenika Nikolu Teslu rođenog u Smiljanu 10. srpnja 1856. godine.

U organizaciji Muzeja Lika predstavljena je slikovnica 'Nikola Tesla - izumitelj budućnosti' za koju su crteže pripremila djeca iz njegova rodnog Smiljana. Održat će se također i kazališna predstava 'Radio-Tesla' u produkciji Tvornice lutaka, koja prati Teslin put od najranijeg dječaštva do prvih izuma.

Pročitajte i ovo Kip Nikole Tesle (Foto: Dnevnik.hr) Dnevnik u vašem selu: Smiljan Što to Tesla drži u rukama? Voditeljicu Memorijalnog centra iznenadilo je što sve posjetitelji traže Što stoji iza prosvjeda u Vukovaru? (Foto: Dnevnik.hr) - 5 Grad pun emocija Provjereno istražuje što zapravo stoji iza prosvjeda u Vukovaru; evo što o svemu misle obitelji žrtava

Otkako je prije četiri godine otvoren Memorijalni centar u Smiljanu do danas ga je posjetilo više od 110.000 posjetitelja, među kojima su ponajviše bili učenici i studenti, ali i brojne skupine izletnika. Danas tijekom cijelog dana ulaz u Memorijalni centar Nikola Tesla besplatan je. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene