Ilustracija (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL)
Ilustracija (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL) Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Službenici i namještenici USKOK-a ministru pravosuđa Draženu Bošnjakovića danas šalju zahtjeve za povećanjem plaća, u okviru povećanja državnim službenicima i namještenicima, potvrdio je Dnevniku Nove TV glasnogovornik USKOK-a Vuk Đuričić.


Ne uključujući naknadu za radni staž, plaće im iznose od 3500 do 4000 kuna neto, a svakih pet godina prolaze sigurnosne provjere.

Vezani članci Vili Beroš U Ministarstvu potvrdili da su pod povećalom USKOK-a zbog stranice koronavirus.hr. Zaposlili tvrtku bez javnog natječaja i objasnili: "Imali su zakupljenu domenu" Lijekovi, ilustracija USKOK podigao optužnicu protiv liječnika: Za 3500 kuna mita pacijentima propisivao lijekove tvrtke drugookrivljenog

Uz veće plaće, službenici USKOK-a, njih 37, traže i rad u primjerenijim uvjetima. Državna odvjetništva i USKOK se naime žale da nemaju dovoljno ljudi ni prostora.  

Ističu da im uz složenost i broj predmeta problem predstavlja i to što se posao višestruko povećao nakon uvođenja drzavnoodvjetničke istrage, a plaće su im ostale iste.

Službenici USKOK-a tako su se pridružili zathjevima službenika i namještenika uskočkih odjela sudova u Zagrebu i Splitu.

Ravnateljica USKOK-a Vanja Marušić podržava zahtjev službenika i namještenika USKOK-a, kažu u USKOK-u. Doznajemo i da su u utorak poslali zahtjeve na četiri adrese - ministarstvima pravosuđa, rada, uprave te sindikatima.