Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pišu ministru Bošnjakoviću

Službenici USKOK-a traže veće plaće i bolje radne uvjete

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Službenici i namještenici USKOK-a ministru pravosuđa Draženu Bošnjakovića danas šalju zahtjeve za povećanjem plaća, u okviru povećanja državnim službenicima i namještenicima, potvrdio je Dnevniku Nove TV glasnogovornik USKOK-a Vuk Đuričić.

Ne uključujući naknadu za radni staž, plaće im iznose od 3500 do 4000 kuna neto, a svakih pet godina prolaze sigurnosne provjere.

Pročitajte i ovo Ilustracija zločinačko udruženje Uhićenja u tijeku: Nova akcija USKOK-a i policije Podignuta optužnica protiv krijumčara droge Visokovrijedna meta Pao je Cezar: Krijumčari droge ubrali najmanje 3,3 milijuna eura, USKOK podigao optužnicu

Uz veće plaće, službenici USKOK-a, njih 37, traže i rad u primjerenijim uvjetima. Državna odvjetništva i USKOK se naime žale da nemaju dovoljno ljudi ni prostora.  

Ističu da im uz složenost i broj predmeta problem predstavlja i to što se posao višestruko povećao nakon uvođenja drzavnoodvjetničke istrage, a plaće su im ostale iste.

Službenici USKOK-a tako su se pridružili zathjevima službenika i namještenika uskočkih odjela sudova u Zagrebu i Splitu.

Ravnateljica USKOK-a Vanja Marušić podržava zahtjev službenika i namještenika USKOK-a, kažu u USKOK-u. Doznajemo i da su u utorak poslali zahtjeve na četiri adrese - ministarstvima pravosuđa, rada, uprave te sindikatima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene