Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ukrala 4,5 milijuna kuna

Službenica u džep strpala milijune, na suđenju priznala: Jako sam kriva!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nekadašnja bankovna službenica, koju se optužnicom tereti da je klijentima s računa ukrala oko 4,5 milijuna kuna, na početku suđenja je priznala: 'Smatram se jako krivom!'

Bivša djelatnica Zagrebačke banke koju se tereti da je s računa klijenata ukrala oko 4,5 milijuna kuna danas je na zagrebačkom Županijskom sudu priznala krivnju, iako smatra da se nedjelo nije dogodilo onako kako ga je opisalo tužiteljstvo.

Pročitajte i ovo Očevid u Hidrolektrani u Platu - 1 Suđenje za HE Plat Prošle su tri godine od smrti trojice radnika: Odvjetnici i okrivljeni prvi put na mjestu tragedije Ilustracija Pobjegao je Četvorica napala muškarca u Dubravi: Opljačkali ga, tukli, pucali na njega i ukrali mu BMW

>> Službenica banke krala novac s računa građana

"Smatram se jako krivom, ali ne onako kako je navedeno u optužnici", kazala je bivša zaposlenica Zagrebačke banke u Paromlinskoj ulici za koju se otkrilo da je do 2005. duže vrijeme sustavno praznila račune svojih klijenata.

Pred vijećem suca Željka Horvatovića optužena je ustvrdila da se radi o drugim iznosima i transakcijama od onih navedenih u 19 točaka optužnice. Tužiteljstvo, naime, tvrdi da je bivša bankarska službenica oštetila ukupno 19 klijenata koje je pokrala za oko 4,5 milijuna kuna.

Nakon što su detalji nesvakidašnje krađe procurili u javnost nekoliko je žrtava okrivljenicu opisivalo kao ljubaznu i korektnu službenicu, iako im je krivotvorila potpise i s računa ukrala novac. Krivotvorene dokumente je prethodno ovjeravala pečatom banke, obavljala uplate i isplate, a novac zadržavala za sebe.

Prijevara je otkrivena u ljeto 2006., a policija je istragu nekoliko puta proširivala. Mediji su u međuvremenu nagađali da je u bijegu, no danas se s odvjetnikom pojavila na sudu gdje odgovara za zlouporabu položaja i ovlasti kojom je prouzročena šeta velikih razmjera. Zakon za to nedjelo predviđa kaznu od jedne do deset godina zatvora. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene