Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zagrebačka policija prijavila je službenicu Mirovinskog osiguranja koja je, uz pomoć dvije posrednice, navodno primila mito od 15 osoba kojima je krivotvorila podatke o plaćama kako bi dobili veću mirovinu.


Zagrebačka policija sumnja da je 59-godišnjakinja "kao zaposlenica javne ustanove" od 12. mjeseca 2013. do 11. mjeseca 2015., posredstvom 60-godišnjakinje i 61-godišnjakinje, primila mito u iznosima od 1300 do 2000 eura od 15 osoba koje su predale zahtjev za mirovinu. Nakon što je primila mito, službenica je navodno promijenila podatke o ostvarenoj plaći tih osoba u bazi podataka i na taj način omogućila da se izdaju rješenja o većoj mirovini od one koju su trebali dobiti, i to od 400 do 1400 kuna.

Vezani članci Ilustracija Rezultati borbe protiv korupcije u Hrvatskoj: "Čista nula, najgore od najgorega" Ilustracija Špijunska afera: Pukovnik potpisao da će se predati stranoj vojsci u slučaju rata

Osim za primanje mita 59-godišnjakinje bit će prijavljena i za zlouporabe položaja i ovlasti i računalnog krivotvorenja. Dvije posrednice policija će prijaviti za pomaganje u primanju mita, a prijavit će i 15 osoba koje su davale mito.

"Šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosila je oko 669.000 kuna, od kojeg iznosa je dio u provedenom upravnom postupku vraćen", priopćila je zagrebačka policija. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju