Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Slučaj zagrebačkog GUP-a pokazuje kako bi funkcionirala SDP-ova vlast'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak ocijenio je danas da ovotjedni propali pokušaj izglasavanja zagrebačkoga Generalnog urbanističkog plana (GUP) u Gradskoj skupštini pokazuje kako bi funkcionirale institucije kada bi SDP došao na vlast u državi.

Jarnjak je na konferenciji za novinare u središnjici HDZ-a izjavio da je donošenje GUP-a propalo zbog podjele SDP-ovih gradskih vijećnika na "pristaše šefa partije (Milanovića) i pristaše gradonačelnika (Bandića)".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bivši predsjednik o optužbama Mesić: Transkripte su prije mene 'češljali' Jarnjak, Šeks i M. Tuđman Slika nije dostupna Nemaju komentara HDZ šuti o napadu na glasnogovornika Vlade

"Da sutra pobijede na izborima, a ne budu, bi li tako funkcionirali Vlada i Sabor? Bi li premijer imao svoje ljude, a predsjednik stranke svoje, pa kad se premijeru ne svidi neki važan zakon, njegovi ljudi naprosto ne dođu na sjednicu?", upitao je glavni tajnik HDZ-a.

Od SDP-ovih vijećnika koji nisu došli na sjednicu zagrebačke Gradske skupštine na kojoj je bilo predviđeno donošenje GUP-a, Jarnjak je zatražio da objasne što im se to u prijedlogu GUP-a ne sviđa, te kako će GUP na kraju izgledati, da bi Zagrepčani znali kako će se dalje postaviti, budući da je riječ o dokumentu važnom za funkcioniranje grada.

Predsjednika SDP-a Zorana Milanovića Jarnjak je optužio da se u izbornoj kampanji služi "jezikom mržnje i vrijeđanja.

"On Sanadera naziva frajerom, neznalicom i bleferom i uspoređuje ga s Miloševićem. Ovo mi je peta kapmpanja u kojoj sudjelujem, a nečeg takvog ni u jednoj do sad nije bilo", dodao je.

Milanovićeve istupe ocijenio je kao "pomanjkanje kulture,
elementarnog odgoja i političke mudrosti".

Na pitanje novinara znači li njegov stav o neizglasavanju zagrebačkog GUP-a da je na strani gradonačelnika Milana Bandića, a protiv predsjednika SDP-a Zorana Milanovića, glavni tajnik HDZ-a Jarnjak je odgovorio kako je "na strani građana, kojima je u interesu da se GUP donese".

Na novinarsko pitanje na čijoj je strani kada je riječ o "sukobu" između vrha Katoličke crkve i hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića, Jarnjak je odgovorio da je "na strani HDZ-a, njegovih birača i simpatizera", a na pitanje šteti li taj sukob HDZ-u, rekao je: "Idemo dalje, u kampanji smo".

Novinari su zapitali i zbog kojih elemenata je HDZ zatražio zabranu HSP-ova promidžbenog spota na HTV-u.

Jarnjak je odgovorio da je HDZ, u dopisu nadležnom HRT-ovom Etičkom povjerenstvu, obrazložio svoje mišljenje o HSP-ovu spotu, ali nije htio precizirati što piše u tom dopisu, rekavši da "ne želi utjecati na stajalište Povjerenstva".

Zamoljen da komentira tvrdnje predsjednice DC-a Vesne Škare-Ožbolt kako je ministrica pravosuđa Ana Lovrin stopirala postupak denacionalizacije stana u obiteljskoj kući premijera Ive Sanadera u zagrebačkoj Kozarčevoj ulici, Jarnjak je rekao da ima premalo elemenata da bi to komentirao.

"Ministrica Lovrin zasigurno nije odlučivala o ničem što nije u
njezinoj nadležnosti", naglasio je Jarnjak.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene