Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik zastupničkog kluba IDS-a Damir Kajin izjavio je danas da slučaj sutkinje Slavice Banić još jedan slučaj 'demesićizacije' u hrvatskoj politici, te ocijenio da se radi o 'maslu Vlade koja je svojim ljudima željela osigurati većinu u Ustavnome sudu'.


'Taj nesretni izbor nije umanjio ulogu Hrvatskoga sabora već je prokazao kako Vlada vlada', rekao je Kajin na konferenciji za novinare u Hrvatskome saboru i dodao kako je tim izborom 'netko u Vladi htio svoju volju nametnuti Ustavnome sudu i Saboru'. 

Vezani članci Zgrada Zvonimira Frka Petešića - 1 Tko koristi državne stanove: Od 128 stanova koje država ima u svom vlasništvu - njih 35 još je slobodno! Sjednica Vlade Plenković o epidemiji: ''Omikron je izgleda ipak blaži, ali smrtnost je i dalje visoka. Imali smo najveći tjedni broj slučajeva''

>> Odgođena odluka, Banić podnijela tužbu

Kajin upozorava da Ustavni sud u slučaju sutkinje Banić mora voditi računa o svojoj vjerodostojnosti jer, kaže, ukoliko padne presuda Upravnoga suda postavlja se pitanje vjerodostojnosti Ustavnoga suda. 'Između sutkinje i Vlade, suci Ustavnog suda trebali bi izabrati vjerodostojnost svoje institucije', rekao je Kajin. 

'Netko treba zaustaviti Vladu u vođenju zemlje u bankrot'

Kajin obećanje premijera Sanadera da će izgraditi Rukometni dom smatra nerealnim i 'pretjerivanjem u trenutku dok se država financijski raspada'. 'Netko treba zaustaviti Vladu u vođenju zemlje u propast, u bankrot, jer megalomanija je upravo to', rekao je Kajin.

Sportske objekte, smatra Kajin, treba graditi prema "Porečkom modelu" gdje je, objašnjva, Grad Poreč 24 hektara poljoprivrednog zemljišta koje je dobio od Vlade stavio u funkciju i 'izgradio dvoranu, zaobilaznicu, otvorio više stotina radnih mjesta, a u konačnici će možda i zaraditi'. 'Porečka dvorana financirala se 'mrtvim kapitalom', zemljom, a sve ostale dvorane Vlada je financirala 'kešom'', naglasio je Kajin i pozvao Vladu 'da progleda i ne vodi zemlju u propast'.

Kajin se osvrnuo i na problem gospodarske krize te upozorio kako će najveći teret snositi domaća industrija, posebice drvna. Izlaz vidi jedino u borbi za svako radno mjesto i pomoći gospodarstvu i to na način da se PDV "plaća za 60, a ne 30 dana, te da i uvoznici koji sada PDV plaćaju u roku od osam dana PDV plaćaju kao i svi ostali".

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju