Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na snazi posebne mjere

PRVI PUT SLOBODAN PRED SUD Obrana došla nespremna - 'Ovome se nismo nadali'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Završen je nastavak suđenja Ivi Sanaderu u slučaju Planinska koji je na Županijski sud došao u pratnji odvjetnika te dobro raspoložen. Kratko je kazao kako se dobro osjeća te se uputio u sudnicu.

Bivši premijer Ivo Sanader, prvi put nakon tri godine zatvora slobodan je došao na zagrebački Županijski sud gdje je nastavljeno suđenje u slučaju Planinska u kojem je optužen za primanje 17 milijuna kuna "provizije", nakon što je Ministarstvo regionalnog razvoja 2009. kupilo zgradu od tvrtke bivšeg HDZ-ova saborskog zastupnika i vlasnika mesnica Stjepana Fiolića.

Pročitajte i ovo Klevisa Ymeri Privedena je Ovo je Albanka koja je terencem usmrtila brata (21) i sestru (19) na magistrali: Voli luksuzan život, na društvenim mrežama ima tisuće pratitelja Slika nije dostupna U PREKIDU OD SVIBNJA Vrhovni sud prihvatio žalbe: Nastavlja se suđenje Ivi Sanaderu

SLUČAJ PLANINSKA Na klupi za svjedoke Šuker, Jandroković, Polančec, Biškupić

Na nastavak suđenja Ivo Sanader došao u pratni odvjetnika te dobro raspoložen. Kratko je kazao kako se dobro osjeća te se uputio u sudnicu.

Nastavak suđenja u slučaju Planinska prati reporterka Josipa Krajinović S obzirom da u slučaju Planinska nije bilo dodatnih dokaznih prijedloga, sutkinja je trebala donijeti zaključke na suđenja koja su održana u lipnju. Sutkinja Jasna Smiljanić je, kako doznajemo, odbila prijedloge obrane o dopunskom građevinskom vještačenju.

Na nastavljenom suđenju u slučaju Planinska, sutkinja je zatražila od obrane da iznesu dokazne prijedloge. Odvjetnik Ive Sanadera, Čedo Prodanović, kazao je kako obrana nije spremna.

'Ivo Sanader je na slobodi tek devet dana te nije bilo vremena za dogovor o dokaznim prijedlozima. Po izlasku iz istražnog zatvora, Sanader je otišao posjetiti svoju bolesnu majku u Dalmaciju, a u ponedjeljak se nastavlja suđenje u slučaju Hypo i Ina-Mol za koji su tužitelji donijeli dodatnih 1000 stranica dokaznih materijala', kazao je Sanaderov odvjetnik te dodao da se nisu nadali da će na današnjem suđenju moći iznosti riječi obrane.

Polančec: Nije bilo pritisaka na mene u vezi Planinske

Čedo Prodanović je potom zamolio sutkinju da produži datum za iznošenje dokaznih prijedloga obrane, na što je sutkinja kazala kako su mogli pretpostaviti da će danas moći iznijeti prijedlog obrane.

'Mogli ste pretpostaviti, ovo traje već dvije godine', rekla je sutkinja te zakazala ponovno suđenje za 10. prosinca na što je obrana reagirala rekavši kako je to prerano za pripremu obrane.

Prije završetka suđenja, sutkinja Smiljanić najavila je nastavak za 11. siječnja, te još dva ročišta, 22. siječnja i 28 siječnja. Napomenula je kako očekuje da će obrana tada biti spremna.

Oko suda su na snazi bile posebne mjere, posebna kontrola zbog dolaska bivšeg premijera Ive Sanadera, javlja reporterka Dnevnika Nove TV, Josipa Krajinović.

Osim Fiolića, koji unatoč priznanja o podmićivanju bivšeg premijera s njim dijeli optuženičku klupu, sve optužbe u ovom je slučaju priznao i bivši ministar Petar Čobanković pa je nakon nagodbe s tužiteljstvom osuđen na rad za opće dobro. Uz Sanadera i Fiolića na optuženičkoj je klupi i Mladen Mlinarević, čija je tvrtka Inžinjerski biro, prema Uskokovim tvrdnjama, udvostručila vrijednost nekretnine u Planinskoj prije nego što ju je otkupilo Čobankovićevo ministarstvo.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene