Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Protiv Ivan Gotovca, jednog od trojice bivših potpredsjednika HFP-a osumnjičenih za korupciju u slučaju Maestro predloženo je pokretanje stegovnog postupka jer je bez odobrenja nadležnih tijela dao intervju, doznaje se danas od ravnatelja Uprave za zatvorski sustav Ivana Damjanovića.


- Upravitelj zagrebačkog zatvora predložiti će istražnom sucu pokretanje stegovnog postupka, izjavio je Damjanović.

Vezani članci Slika nije dostupna Večernjakovci se vratili na posao nakon 26 dana štrajka Slika nije dostupna Večernjakovci premijerki: Neki su honorarci i po 16 godina

Kazao je i da je utvrđeno da Gotovac nije osobno kontaktirao
predstavnike medija, već je sporna komunikacija s novinarom Večernjeg lista ostvarena posredovanjem majke i supruge, koja je ujedno i njegova odvjetnica.

Damjanović je objasnio da prema Pravilniku o kućnom redu u zatvorima za izvršavanje pritvora upravitelj zatvora za takve povrede predlaže stegovni postupak, a istražni sudac odlučuje o pokretanju postupka i eventualnoj kazni.

Prema tom Pravilniku, svako pismo koje pritvorenik prima ili šalje uprava zatvora mora dostaviti istražnom sucu. No, to se u slučaju Gotovčevog intervjua nije dogodilo.

Na zagrebačkom Županijskom sudu potvrdili su da istražni sudac Boris Ivančić, koji već dulje od pola godine vodi istragu protiv osumnjičenih u slučaju Maestro, nije odobrio intervju niti je Gotovac tražio dozvolu za javni istup.

On je jedan od desetero osumnjičenih za korupciju, a USKOK ga tereti da je primio peku i obećanje ljetovanja na privatnoj jahti te dobio plaćeno putovanje u Monte Carlo od suosumnjičenog poduzetnika iz BiH Svjetlana Stanića kao nagradu za odavanje tajnih podataka o uvjetima prodaja Dalmacijavina i poduzeća
Laurus u stečaju u čijem je vlasništvu splitski hotel Bellevue.

Iz zatvora, u kojemu je dulje od šest mjeseci, Gotovac je kazao da se na javni istup odlučio jer je uvjeren da se postupak protiv njega vodi nezakonito i jer ga se u javnosti neopravdano i kontinuirano blati te prikazuje kao visokokorumpirana osoba, bez ikakve mogućnosti obrane. Odbacio je sve optužbe i ustvrdio da nikada nije tražio niti primio ikakav mito.

Istraga o korupciji u HFP-u nastavlja se 8. siječnja saslušanjem
novih svjedoka, a riječ je, inače, o istrazi koju je sudac Ivančić
proglasio tajnom.