Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Slučaj Koranski most ponovno na Vrhovnom sudu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vrhovni sud raspravljao je o žalbi državnog odvjetništva na oslobađajuću presudu bivšem specijalcu Mihajlu Hrastovu, optuženom za ubojstvo 13 i ranjavanje dvojice pripadnika neprijateljskih postrojba u Karlovcu na Koranskom mostu u rujnu 1991.

Na današnjoj javnoj sjednici iznesene su najvažnije činjenice o predmetu te argumenti tužiteljstva koje traži ukidanje prvostupanjske presude karlovačkog Županijskog suda i ponavljanje suđenja.

Pročitajte i ovo Marin Miletić Nesuglasice presudile Nakon raskola u Mostu internetom se širi Miletićeva objava stara nekoliko mjeseci Marija Selak Raspudić Nastavak sukoba Selak Raspudić o raskolu u Mostu: "Zbog Miletića sam odustala od liste za europske izbore, ali nije samo on u pitanju"

Pravomoćnu presudu vrhovni suci donijet će iza zatvorenih vrata, a odluka će biti naknadno objavljena na na internetskim stranicama Vrhovnog suda, najavio je glasnogovornik suda Dražen Tripalo.

Hrastov je u ponovljenom suđenju lani u ožujku oslobođen optužbe uz obrazloženje da je postupio u nužnoj obrani te da nije dokazano da su se zarobljeni neprijateljski vojnici bezuvjetno predali jer je netko od njih u jednom trenutku viknuo "bježmo", zbog čega, po mišljenju karlovačkog suda, ni po međunarodnom ratnom pravu nisu imali status ratnih zarobljenika.

Slučaj Koranski most traje više od 15 godina, a Hrastov je već u tri navrata nepravomoćno oslobođen krivnje. No, presude iz 1993. i 2003. Vrhovni je sud ukinuo i predmet vratio na početak.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene