Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Slučaj Koranski most

Mihajlo Hrastov proglašen krivim, dobio četiri godine zatvora!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vrhovni sud bivšeg policijskog specijalca Mihajla Hrastova, optuženom za ubojstvo 13 neprijateljskih vojnika na Koranskom mostu 1991, proglasio je krivim i osudio na četiri godine zatvora.

Mihajlo Hrastov nije se pojavio na izricanju presude. U sudnicu su došla njegova tri odvjetnika. Na presudu i kaznu od četiri godine zatvora žalbe je najavila i obrana i tužiteljstvo.

Pročitajte i ovo Podaci - 1 Brzina interneta Hrvatski Telekom mora platiti 5,9 milijuna eura: "Određivanje ovakve drakonske kazne je izvan svakog razumnog okvira" Ilustracija Rutinska kontrola Zaustavila ga policija, a nakon provjere oduzeli mu auto i ispisali ogromnu kaznu

Šestu po redu presudu u jednom od najdužih postupaka u povijesti hrvatskog pravosuđa objavilo je sudsko vijeće pod predsjedanjem vrhovnog suca Žarka Dundovića. Kao osnovu za presudu sudsko vijeće je podastralo činjenicu da je dokazano da je Hrastov pucao.

>> Hrastov: Zarobljenike na Koranskom pobile četiri osobe iz kalašnjikova

Radilo se o vrlo teškom sudskom procesu, u kojem je bilo puno vještačenja, nedosljednih izjava. Naime, preživjeli su pričali jedno, a Hrastov drugo. Sud se na kraju vodio materijalnim dokazima.

Hrastov, koji nije bio na izricanju presude, ostaje na slobodi jer je osuđen na kaznu manju od pet godina.  Njegov branitelj Krešimir Vilajtović ustvrdio je da presuda ostavlja mnogo mogućnosti za žalbu u trećem stupnju.

Tužiteljica Jasmina Dolmagić izrazila je zadovoljstvo jer su prihvaćeni argumenti optužbe i preinačena oslobađajuća presuda, no najavila je da će se žaliti na visinu kazne. Osuđujućom presudom zadovoljan je i zastupnik žrtava Luka Šušak koji nije želio komentirati visinu kazne. 'Neka je procjeni javnost', kazao je.

Više od polovine dosuđene kazne Hrastov je već odslužio. Naime, u kaznu mu je uračunato nešto manje od dvije godine i dva mjeseca koje je u u dva navrata proveo u pritvoru.
ca.

U više od dvadeset godina koliko traje postupak Hrastov je bio tri puta oslobođen i dva puta osuđen. Posljednji put Vrhovni sud ga je osudio na osam godina zatvora, da bi mu po žalbi kaznu smanjio za godinu dana. (Hina)
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene