Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Moždani udar

Slovenski ministar zdravstva prevezen u Ljubljanu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenski ministar zdravstva Borut Miklavčič, koji se od posljedica moždanog udara uspješno oporavljao u šibenskoj Općoj bolnici, jutros je oko 5 sati sanitetskim vozilom prevezen u Klinički bolnički centar (KBC) u Ljubljani.

Potvrdio je to ravnatelj šibenske Opće bolnice dr. Željko Burić, dodajući kako je do 10,30 sati ministar Miklavčič već stigao u Ljubljanu. 'Mi smo se već čuli telefonom i slovenski ministar zahvalio se šibenskim liječnicima i bolnici na pruženoj skrbi', rekao je dr. Burić. Slovenski ministar zdravstva Miklavčič je u šibensku bolnicu zaprimljen u četvrtak oko 3 sata ujutro, nakon što je prethodno pomoć zatražio u primoštenskoj ambulanti. Žalio se na opći umor i bolove u lijevoj ruci i nozi.

Pročitajte i ovo Predsjednik Milanović sudjelovao na sastanku povodom obilježavanja 20 godina članstva Slovenije u EU, 22. travnja 2024. okupljanje u Brdu kod Kranja Milanović o zasjedanju Sabora: "Neću nikoga požurivati, nikakva alkemija i metafizika, to su vrlo jednostavne stvari" Požar kod Šibenika Gasi ga 50 vatrogasaca Veliki požar kod Šibenika: "Zbog vjetra se vatra brzo širi, a gašenje otežava i nepristupačan teren"

U šibenskoj Općoj bolnici obavljene su mu sve pretrage, snimanje CT-om i magnetskom rezonancom te je bio smješten na Odjel neurologije šibenske Opće bolnice. Da je zaprimljeni pacijent visoki slovenski dužnosnik u bolnici su doznali tek u četvrtak predvečer kada je nazvao ministar zdravstva RH Darko Milinović koji se raspitivao o zdravlju svoga slovenskog kolege.

Nakon propisane terapije ministar Miklavčić se uspješno oporavljao, a kasno sinoć u Šibenik je stigla i liječnica ljubljanskog KBC-a s kojom su šibenski liječnici dogovorili da se Miklavčič u Ljubljanu prebaci sanitetskim vozilom koje je u Šibenik stiglo iz Slovenije, kazao je dr. Burić. Iako je sinoć bilo najavljeno da Miklavčić u Ljubljanu neće krenuti prije 8 ili 9 sati, na kraju je ipak odlučeno da bude prevezen ranije, odnosno oko 5 sati. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene