Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Arbitražni sporazum

Slovenska vladajuća koalicija dala inicijativu za referendum

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Parlamentarni zastupnici četiriju stranaka slovenske vladajuće koalicije uložili su u ponedjeljak navečer svoje potpise za pokretanje savjetodavnog referenduma o arbitražnom sporazumu što su ga prošlog tjedna potpisali slovenski premijer Borut Pahor i hrvatska premijerka Jadranka Kosor, objavili su u utorak ujutro vodeći slovenski mediji pozivajući se na neslužbene izvore.

O tome bi, kako dodaju, nešto više trebalo biti poznato tijekom današnjeg dana, kada inicijatori referenduma namjeravaju inicijativu predstaviti na konferenciji za novinare. Prema teletekstu Slovenske televizije, slovenska vlada u četvrtak bi na svojoj redovnoj sjednici trebala uskladiti svoju već najavljenu inicijativu da se arbitražni sporazum prije postupka ratifikacije preda na prosudbu Ustavnom sudu, a prema prema nekim izvorima na istoj će sjednici donijeti i prijedlog zakona o ratifikaciji arbitražnog sporazuma. Slovenski mediji kao mogući termin za održavanje savjetodavnog referenduma navode početak iduće godine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Slovenski premijer tvrdi Pahor: Ako blokiramo Hrvatsku, prijeti nam izolacija Slika nije dostupna Za ili protiv Slovenci odlučuju o Pahorovom arbitražnom prijedlogu

>> Slovenci bi ratificirali sporazum tek za pola godine

Održavanje konzultativnog referenduma, kako bi se izbili iz ruku navodi opozicije da je arbitražni sporazum za Sloveniju loš i da je zaključen bez sudjelovanja oporbe i mišljenja građana, podržali su krajem prošlog tjedna najprije predsjednik države Danilo Tuerk, a onda i premijer Borut Pahor. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene