Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministar pravosuđa Ivan Šimonović izjavio je danas da su slovenska blokada pregovora i suradnja s Haaškim sudom 'akutni', a stanje u pravosuđu 'kronični problem' pristupnih pregovora s Europskom unijom.


'Što se tiče akutnih problema, ja sam optimist i mislim da se ide naprijed s deblokadom pregovora sa Slovenijom, a što se tiče odnosa s Haaškim sudom, mogu vam reći da će ovih dana biti podneseno opsežno izvješće o suradnji i raspravnome vijeću, koje je to od Hrvatske tražilo, i tužiteljstvu', rekao je Šimonović novinarima uoči predstavljanja projekata reforme pravosuđa predstavnicima međunarodne zajednice u Novinarskom domu.

Vezani članci Slika nije dostupna Kosor najavila skoru deblokadu pregovora Slika nije dostupna 'Slovenski su amandmani apsolutno neprihvatljivi'

Hrvatska zrela za početak pregovora

'Na oba akutna problema mislim da ćemo imati dobra rješenja i dobre odgovore', rekao je Šimonović. S obzirom na 'kronični problem' pravosuđa, ministar smatra kako ohrabruje to što je Europska komisija ocijenila da je Hrvatska zrela za početak pregovora.

'Dakle, kad se riješe akutni problemi, možemo se posvetiti kroničnom. Već znamo što je terapija, a očekujemo da će tijekom pregovora biti postavljeni kriteriji praćenja koliko ćemo onog što je već sada pozitivno ocijenjeno moći primjeniti u praksi. Očekujem da će to biti kriteriji za zatvaranje poglavlja pravosuđe', rekao je ministar pravosuđa Ivan Šimonović.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju