Obavijesti Video Pretražite Navigacija
maksimalni oprez

Učenik iz Maribora pozitivan na koronavirus, cijeli njegov razred završio u karanteni

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Lidija Todorović, ravnateljica Osnovne škole "Ludvik Pliberšek" kazala je za slovenske medije kako će učenici trećeg razreda u kojem je jedan pozitivan učenik dva tjedna biti u karanteni, dok će ostali učenici i zaposlenici i dalje normalno dolaziti na nastavu, uz provođenje preventivnih mjera kao i do sada.

Svim učenicima trećeg razreda jedne osnovne škole u Mariboru u utorak je određena 14-dnevna karantena nakon što je jednom od njih dijagnosticirana zaraza koronavirusom.

Pročitajte i ovo Ilustracija JN.1 Dobro proučite! Ovih osam simptoma povezuje se s novom varijantom koronavirusa Slika nije dostupna Sve opcije moguće Hoće li skratiti vrijeme karantene? Zdravstveni sustav u problemima: "Sve opcije su na stolu..."

"Moramo biti krajnje oprezni, pa učenici tog razreda idućih 14 dana ostaju u karanteni, dok svi ostali učenici i zaposlenici i dalje mogu normalno dolaziti na nastavu, uz provođenje preventivnih mjera kao i do sada", izjavila je za mariborski dnevni list Večer Lidija Todorović, ravnateljica Osnovne škole "Ludvik Pliberšek".

Riječ je o prvom potvrđenom slučaju zaraze koronavirusom u drugom najvećem slovenskom gradu nakon mjesec dana.

U Mariboru je od početka epidemije bilo mnogo manje slučajeva infekcije bolešću COVID-19 u odnosu na Ljubljanu, a s obzirom na manji broj stanovnika i u odnosu na druge gradove, pa je mariborski gradonačelnik Sašo Arsenovič taj grad prije dva tjedna već bio proglasio prvim korona free urbanim središtem u državi.

Školu je o potvrdi zaraze koronavirusom kod učenika obavijestio u jutarnjim satima nacionalni Institut za javno zdravlje te odredio potrebne mjere prevencije širenja.

Kako neslužbeno prenose mediji, dječak je bio testiran nakon što je zaraza koronavirusom potvrđena kod njegove majke, ali sam nema simptome bolesti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene