Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Turista je plivao oko usidrenog broda. Kada je utonuo u more odmah je izvučen na obalu, ali u besvjesnom stanju.


Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) jučer popodne zaprimila je dvije dojave o nesrećama na moru, izvijestili su u nedjelju.

Vezani članci Vatrogasci, ilustracija U požaru u Čepinu izgorjela obiteljska kuća: Potvrđeno da je pronađeno tijelo starijeg muškarca Vatrogasci, ilustracija Eksplozija i požar u Iloku, poginuo muškarac: "Kad smo stigli buktinja je sezala do krova... Stakla je bilo po cijelom dvorištu"

Prva dojava stigla je zbog turista koji je plivao oko usidreng broda, a koji je u jednom trenutku utonuo u more. Odmah je izvučen na obalu, ali u besvjesnom stanju. Dojava o nesreći zaprimljena je oko 17.56. putem Županijskog centra 112 Rijeka - prespojen je poziv zapovjednika turističkog broda 'Lahor' čiji su članovi posade priskočili u pomoć unesrećenom i na licu mjesta mu pružili prvu pomoć.

Tragedija u Bračkom kanalu: Pronađeno beživotno tijelo nestalog muškarca

Zapovjedniku je naloženo da brod s utopljenikom odmah proslijedi za luku Lopar na Rabu gdje su stigli za oko 30 minuta, a brigu slovenskom državljaninu (1961.) preuzela je ekipa Hitne medicinske pomoći. Hitno je prevez u KBC Rijeka.

Eksplozija i požar na plovilu

Druga dojava o eksploziji i požaru na plovilu u luci Barbat na otoku Rabu u Središnjici je zaprimljena u 16.39 sati od Javne vatrogasne postojbe Rijeka.

O svemu je odmah obaviještena nadležna Lučka ispostava Rab i Dobrovoljno vatrogasno društvo Rab do čijeg je dolaska na teren požar već lokaliziran.

Hrabri prolaznici spasili obitelj zarobljenu u tonućem automobilu

Požar je izbio na plovilu dok se nalazilo na prikolici, a ne u moru. Vlasnik, hrvatski državljanin, vatru je ugasio sam, a vatrogasci su pregledali i osigurali opožareno vozilo od mogućnosti izbijanja novog požara.

Zabilježena je manja materijalna šteta, a za požar je krivo zapaljenje benzinskih para prilikom paljenja motora.

U incidentu nitko nije ozlijeđen, niti je došlo do izlijevanja tekućine i onečišćenja mora.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook