Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sloković i Mikuličić: 'Martićeva presuda olakšava posao'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Branitelji generala Ivana Čermaka i Mladena Markača ocijenili su kako će haška presuda bivšem vođi pobunjenih Srba Milanu Martiću olakšati posao obrani u predmetu 'Gotovina, Čermak i Markač' jer objašnjava okolnosti i stanje koje je prethodilo Oluji.

'Ta presuda utvrđuje činjenice i okolnosti koje su prethodile Oluji i kada presuda postane pravomoćna, obrana te činjenice neće morati dokazivati nego će one postati sastavni dio našeg predmeta', ocijenila je Čermakova braniteljica Jadranka Sloković. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nastavljaju pravnu bitku Godišnjica presude generalima: Žalbena konferencija za mjesec dana Slika nije dostupna Odvjetnici hrvatskih generala najavljuju osporavanje teza tužitelja

'Presuda objašnjava i razloge zbog kojih je Oluja bila neophodna, odnosno sadrži razloge hrvatske intervencije i potvrđuje njezinu legitimnost', ističe Sloković i dodaje kako presuda pruža objašnjenja i za reakcije i 'povišene' tonove državnog vrha RH pred Oluju.

>> Milan Martić osuđen na 35 godina zatvora

'Osim toga presudom je utvrđeno kako je tzv. RSK sastavni dio političkog koncepta velike Srbije za što se također neće morati izvoditi dokaze', kaže Sloković.

Markačev branitelj Goran Mikuličić kaže kako tužiteljski stavovi o stanju u Hrvatskoj u predmetu Martić idu u prilog obrani trojice hrvatskih generala te će ih i koristiti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene