Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ročište 11. srpnja

Sljedeći tjedan Sud BiH odlučuje o izručenju Paravinje!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sud Bosne i Hercegovine zakazao je za 11. srpnja ročište na kojemu će se odlučivati o zahtjevu Ministarstva pravosuđa Republike Hrvatske za izručenje Dragana Paravinje, potvrđeno je u srijedu novinskoj agenciji Hini u sjedištu suda u Sarajevu.

Glasnogovornica Suda BiH Manuela Hodžić pojasnila je kako će se tom prigodom odlučivati o mogućem određivanju ekstradicijskog pritvora za Paravinju ali i o tome jesu li ispunjeni uvjeti za njegovo izručenje Hrvatskoj.

'U načelu, odluke u ovakvim slučajevima donose se brzo no s obzirom da se protiv Paravinje vodi postupak i na Osnovnom sudu Sokolac treba pričekati i vidjeti što će sudac odlučiti', kazala je Hodžić dodajući kako je u ovoj fazi nemoguće predvidjeti hoće li i kada Paravinja biti izručen.

I nakon odluke suda konačnu riječ ima ministar pravosuđa BiH koji donosi konačni sud o mogućem izručenju.

Protiv Dragana Paravinje u BiH se vodi postupak na Osnovnom sudu na Sokocu koji ga je optužio za pokušaj silovanja iz 2000. godine.

Paravinja, koji je u istrazi priznao ubojstvo malodobne Antonije Bilić iz Drniša, trenutačno je u zatvoru 'Kula' u Istočnom Sarajevu. (Hina)
 

Pročitajte i ovo Miljacka Privezani zajedno Užas u Sarajevu: Iz Miljacke izvučena tijela majke i četverogodišnjeg djeteta Na kuću Irfana Čengića bačena ručna bomba, ilustracija Očevid u tijeku Šok u Sarajevu: Na kuću načelnika bačena bomba

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene