Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zamijeniti bi ga trebao Željko Mijatović, školski kolega predsjednika HAK-a, zaposlen tamo tek godinu dana.


Upravni odbor Hrvatskog autokluba danas bi trebao smijeniti glavnog tajnika HAK-a Tomislava Družaka, saznaje Večernji list. Smjena bi se trebala dogoditi zbog zataškavanja afere. Naime, policija istražuje kupnju preplaćenog zemljišta za centar sigurne vožnje, a malverzacije su se dogodile i u istoimenoj HAK-ovoj tvrtki. HAK je zemljište kupio za četiri milijuna kuna i to od posrednika, koji ga je dobio od banke za samo sto tisuća eura. Zatim je HAK osnovao tvrtku Centar sigurne vožnje , koja je potrošila deset milijuna kuna, a nije napravila ni idejno rješenje za izgradnju centra na kupljenom zemljištu. Družak je navodno spreman surađivati s policijom, a to ne odgovara ivi Bikiću, predsjedniku HAK-a, koji ga se želi riješiti kako bi afere zataškao.

Na najvažnije operativno mjesto školski kolega

Vezani članci Kiša u Zagrebu - 1 Stigla promjena vremena i kiša: HAK upozorava na skliske i mokre kolnike, očekuje se još pljuskova Radovi na cesti, ilustracija Vozači oprez: Radovi na A4, a zbog prometne nesreće na Jadranskoj magistrali nova regulacija


HAK je neprofitna udruga koja okuplja 106 autoklubova, a prošle je godine imala prihod od 102 milijuna kuna. Da bi ojačao svoju moć u toj uspješnoj udruzi, Bikić na najvažnije operativno mjesto želi postaviti svog školskog kolegu Željka Mijatovića. Mijatović je u HAK stigao pred godinu dana, a ubrzo je postao pomoćnik glavnog tajnika.


Alan Vojvodić, voditelj ureda predsjednika i glavnog tajnika, rekao je da se na dnevnom redu Upravnog odbora Družakova smjena ne nalazi, a o sukobu između Družaka i Bikića nema govora. Poručio je i da HAK podržava raščišćavanje svih 'eventualnih neetičnih postupaka' oko spornog zemljišta.
Školovanje u centrima sigurne vožnje bilo je obavezno prema Zakonu o sigurnosti cestovnog prometa, ali novim zakonom izbačena je odredba koja regulira školu sigurne vožnje.