Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zamijeniti bi ga trebao Željko Mijatović, školski kolega predsjednika HAK-a, zaposlen tamo tek godinu dana.


Upravni odbor Hrvatskog autokluba danas bi trebao smijeniti glavnog tajnika HAK-a Tomislava Družaka, saznaje Večernji list. Smjena bi se trebala dogoditi zbog zataškavanja afere. Naime, policija istražuje kupnju preplaćenog zemljišta za centar sigurne vožnje, a malverzacije su se dogodile i u istoimenoj HAK-ovoj tvrtki. HAK je zemljište kupio za četiri milijuna kuna i to od posrednika, koji ga je dobio od banke za samo sto tisuća eura. Zatim je HAK osnovao tvrtku Centar sigurne vožnje , koja je potrošila deset milijuna kuna, a nije napravila ni idejno rješenje za izgradnju centra na kupljenom zemljištu. Družak je navodno spreman surađivati s policijom, a to ne odgovara ivi Bikiću, predsjedniku HAK-a, koji ga se želi riješiti kako bi afere zataškao.

Na najvažnije operativno mjesto školski kolega

Vezani članci Velike gužve kod naplatnih kućica Lučko - 5 Kaos na cestama: Strankinja se pokušala švercati na Lučkom, rampa pala na automobil, a ona pobjegla. Kod Rijeke već drugo vozilo u krivom smjeru, ovaj put - autobus Sud potvrdio: Boro Nogalo nezakonito je smijenjen - 6 Boro Nogalo najavio povratak na čelo Srebrnjaka: "Bio bih kukavica da se ponovo ne kandidiram"


HAK je neprofitna udruga koja okuplja 106 autoklubova, a prošle je godine imala prihod od 102 milijuna kuna. Da bi ojačao svoju moć u toj uspješnoj udruzi, Bikić na najvažnije operativno mjesto želi postaviti svog školskog kolegu Željka Mijatovića. Mijatović je u HAK stigao pred godinu dana, a ubrzo je postao pomoćnik glavnog tajnika.


Alan Vojvodić, voditelj ureda predsjednika i glavnog tajnika, rekao je da se na dnevnom redu Upravnog odbora Družakova smjena ne nalazi, a o sukobu između Družaka i Bikića nema govora. Poručio je i da HAK podržava raščišćavanje svih 'eventualnih neetičnih postupaka' oko spornog zemljišta.
Školovanje u centrima sigurne vožnje bilo je obavezno prema Zakonu o sigurnosti cestovnog prometa, ali novim zakonom izbačena je odredba koja regulira školu sigurne vožnje.