Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zataškavanje afera

Slijedi smjena glavnog tajnika HAK-a?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zamijeniti bi ga trebao Željko Mijatović, školski kolega predsjednika HAK-a, zaposlen tamo tek godinu dana.

Upravni odbor Hrvatskog autokluba danas bi trebao smijeniti glavnog tajnika HAK-a Tomislava Družaka, saznaje Večernji list. Smjena bi se trebala dogoditi zbog zataškavanja afere. Naime, policija istražuje kupnju preplaćenog zemljišta za centar sigurne vožnje, a malverzacije su se dogodile i u istoimenoj HAK-ovoj tvrtki. HAK je zemljište kupio za četiri milijuna kuna i to od posrednika, koji ga je dobio od banke za samo sto tisuća eura. Zatim je HAK osnovao tvrtku Centar sigurne vožnje , koja je potrošila deset milijuna kuna, a nije napravila ni idejno rješenje za izgradnju centra na kupljenom zemljištu. Družak je navodno spreman surađivati s policijom, a to ne odgovara ivi Bikiću, predsjedniku HAK-a, koji ga se želi riješiti kako bi afere zataškao.

Pročitajte i ovo Vraćen dio usluga HAK-a - 1 Izvješće HAK-a Sanacija prometne nesreće obustavila promet: U dijelu zemlje zbog utrke biciklista zabrana vozila Aleksandra Prijović Smjena zbog koncerta Nered zbog Prijović u Zadru: Gradonačelnik će smijeniti direktora dvorane

Na najvažnije operativno mjesto školski kolega


HAK je neprofitna udruga koja okuplja 106 autoklubova, a prošle je godine imala prihod od 102 milijuna kuna. Da bi ojačao svoju moć u toj uspješnoj udruzi, Bikić na najvažnije operativno mjesto želi postaviti svog školskog kolegu Željka Mijatovića. Mijatović je u HAK stigao pred godinu dana, a ubrzo je postao pomoćnik glavnog tajnika.


Alan Vojvodić, voditelj ureda predsjednika i glavnog tajnika, rekao je da se na dnevnom redu Upravnog odbora Družakova smjena ne nalazi, a o sukobu između Družaka i Bikića nema govora. Poručio je i da HAK podržava raščišćavanje svih 'eventualnih neetičnih postupaka' oko spornog zemljišta.
Školovanje u centrima sigurne vožnje bilo je obavezno prema Zakonu o sigurnosti cestovnog prometa, ali novim zakonom izbačena je odredba koja regulira školu sigurne vožnje.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene