Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ako Vam je vozilo neispravno, u sljedećih pet dana otiđite do obližnje stanice za tehnički pregled i besplatno ga pregledajte.


Dio je to MUP-ove akcije u suradnji s HAK-om i Centrom za vozila Hrvatske, kojoj je cilj što veća sigurnost na prometnicama. Kamere Nove TV danas su pratile policiju u provođenju ove akcije. Na našim je prometnicama sve veći broj neregistriranih i neosiguranih automobila. Prošle je godine počela akcija 'Stop neosiguranim vozilima'. U samo nekoliko mjeseci, broj takvih vozila smanjio se sa 140 na 120 tisuća.

Vezani članci Rak debelog crijeva: Program ranog otkrivanja - 5 Ako poštom dobijete poziv na ovaj test, obavezno se odazovite! "To vam može produžiti život, kao što je i meni produžilo" Najisplativije osposobljavanje za vozača B kategorije samo na Crnom Jaju i to u dva grada: Zagrebu i Splitu! - 1 Najisplativije osposobljavanje za vozača B kategorije samo na Crnom Jaju i to u dva grada: Zagrebu i Splitu!

No, opreza nikad dosta. Povećati ga treba i akcija besplatnog pregleda vozila. 'Cilj akcije je poticati vozače na ispravno i pravovremeno sagledavanje tehničke ispravnosti vozila, naročito pred predstojeću turističku sezonu', rekao nam je Josip Tomić iz HAK-a. Prošlogodišnji odaziv pokazuje da je velik broj neispravnih vozila. 'Na 53,3, odnosno 53,5 posto automobila je nađena barem jedna greška, koja izravno utječe na sigurnost prometa na cestama', otkriva Goran Pejić iz Centra za vozila.

OFF Najčešće neispravnosti su vezane za podešenje svjetala, neispravnost pozicijskih, ali i stop svjetala. Velike su nepravilnosti i kod kočnica, motora, kotača te eko testa. Zaustavi li vas policajac s neispravnim vozilom, kazna je itekako visoka. 'Propisana novčana kazna je u iznosu od 5 do 20 tisuća kuna', ističe Darko Grac iz Ravnateljstva policije. Svi oni koji uoče i najmanji problem na svom limenom ljubimcu, do subote to mogu besplatno riješiti. Jer sigurnost u prometu je najbitnija.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju