Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Lopovi haraju županjskom Posavinom. No, ne pljačkaju banke i mjenjačnice, već voćnjake i oranice!


Policija je do sada zabilježila 12 bizarnih krađa polja kukuruza, lubenica, šljivika i voćnjaka. Posljednji je bez cjelogodišnjeg uroda kukuruza ostao ratar iz Županje. Polje kukuruza Franje Miličića puno je stabljika, ali bez klipova, od čega mu se, kaže, zavrtjelo u glavi. Lopovi su mu ukrali pet tona kukuruza. Razočaran i očajan, ostao je bez ovogodišnje zarade, svjestan da kradljivci možda nikad neće biti pronađeni.

Vezani članci Slavonska kuhinja, ilustracija - 1 Kako se ovi Slavonci i Baranjci bore s koronakrizom: "Nosimo im dašak Baranje na vrata, da nas ne zaborave" Slika nije dostupna Novi problemi za slavonske ratare: ''Sigurno da će to utjecati na visinu uroda''

'Ma tko je jamio, jamio je! Kako kaže Rojs, svi kradu, svi su isti, što da radim?', zapitao se očajni Miličić. Pod okriljem mraka opustošili su cijelo jutro kukuruza, a pljačka je čini se dobro isplanirana, jer nekoliko ih je bralo, a nekoliko tovarilo u vozilo. Bizarne krađe slavonskih plodova policija često istražuje. Preko noći nestaju tone jabuka i šljiva, a u policijskom je zapisniku i jedan bizarni rekorder! naime, s jednog polja lubenica, u jednom danu otuđeno je čak 12 tona lubenica.

Lopovi, čini se, vole i kulen, što nam je potvrdio i Krunoslav Žgela, glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske. 'Ostave kulene preko noći na terasama i dvorištima da se suše, misleći da se takvo nešto njima neće dogoditi, ali uvijek postoji prvi put', rekao je Žgela. Prvi put i Franjo će pamtiti, jer ostao je bez jesenske plaće, ali i vjere u ljude.