Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Skuhali 12.500 porcija

Slavonski čobanac u borbi za ulazak u Guinnessovu knjigu rekorda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U sklopu priredbe Tamburaški kirbaj, koja se ovoga vikenda održava u Vukovaru, osječki kuhar Denis Šoštarić skuhao je najveći slavonski čobanac kako bi ušao u Guinnessovu knjigu rekorda, a za taj poduhvat utrošio je čak 1700 kilograma mesa.

"Skuhali smo 12.500 porcija, odnosno 4650 litara čobanca. Za to smo utrošili 1700 kilograma mesa, 300 kilograma luka te 4000 litara vode. Počeli smo ga kuhati u 4 ujutro, a dovršili oko 13 sati, rekao je Denis Šoštarić, dodajući kako je čobanac kuhan u kotliću posuđenom od kolega iz Srbije, a u kojem su oni 2001. kuhali riblji paprikaš.

Pročitajte i ovo Jedrenjak Royal Clipper - 6 skupocjeno plovilo FOTO Jedrenjak grdosija, upisan u Guinnessovu knjigu rekorda usidren u Zadru Ilustracija Velike vrućine Srpanj bi mogao oboriti sve temperaturne rekorde, glavni tajnik UN-a upozorava: "Klimatske promjene su tu. Zastrašujuće su, a to je tek početak"

Kuhanje čobanca pratili su Guinnessovi promatrači, a hoće li vukovarski čobanac ući u Guinnessovu knjigu rekorda trebalo bi se znati oko 22 sata. Nakon što je skuhan, čobanac su imali prigodu kušati i brojni Vukovarci koji su posjetili Tamburaški kirbaj.

Čobanac je neizostavno kuhano jelo slavonske kuhinje. Mora sadržavati barem dvije do tri vrste mesa, a uz svinjetinu i junetinu, najčešće se dodaje meso divljači. Za pripremu tog jela od ostalih sastojaka koristi se luk i dosta povrća. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene